Het Turkse gebied Cappadocië biedt je een bijzondere vakantiebestemming. Ontdek dit stukje magie in Turkije, slaap in een van de mooie cavehotels en ga de hoogte in met een ballonvaart.

Algemeen

Beste reistijd: Het hele jaar door
Vliegtijd: Met overstap rond de 6 uur
Tijdverschil: In de zomertijd 1 uur, in de wintertijd 2 uur
Vliegvelden: Kayseri Airport, Nevsehir Airport
Reistijd van vliegveld: Tussen de 30 en 60 minuten

Over Cappadocië

Cappadocië is een magische plek. Het gebied is zo bijzonder dat het zelfs op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat. Het hele gebied is één groot hoogtepunt, toch zijn er wel wat bezienswaardigheden die je echt moet zien, zoals bijvoorbeeld Uchisar, een heel bijzonder dorp die voornamelijk uit grotwoningen bestaat. Ook heb je verschillende valleien waar je heerlijk doorheen kan slenteren.

Beste reistijd

Eigenlijk is Cappadocië het hele jaar geschikt als vakantiebestemming. Al moet je er wel rekening mee houden dat de zomermaanden wat warm zijn. Hou je niet zo van warmte, dan kun je beter de maanden april, mei, september en oktober kiezen. Ook de wintermaanden zijn uitermate geschikt om het gebied te bezoeken. Tijdens de winter is de plek namelijk bedekt met sneeuw. Een hele andere, unieke ervaring, maar zo de moeite waard.

Leuke weetjes

De bodem van Cappadocië is bedekt met hard lavasteen. Dit komt door verschillende vulkaanuitbarstingen duizenden jaren geleden. Water, afkomstig van de regen, heeft al die tijd haar weg gezocht door dit lavasteen. Hierdoor is het onderliggende, zachte tufsteen vervolgens weggespoeld. Hierdoor zijn er diepe gaten, kloven en de rotsformaties ontstaan. De kleurverschillen zijn ontstaan doordat de rotsformaties bestaan uit verschillende steensoorten.

Zien & Doen in Cappadocië

Cappadocië ontdekken? Dit zijn de mooiste groepsrondreizen speciaal voor jou:

Meer bestemmingen in de buurt

Meer over Cappadocië