Een van de beste manieren om deze prachtige regio te verkennen, is het boeken van een dagtocht. Er zijn hierbij drie verschillende routes beschikbaar in Cappadocië: De Rode Tour, de Groene Tour en de Blauwe Tour. Elke tour bestrijkt verschillende gebieden en attracties van de regio. Welke bezienswaardigheden horen bij welke kleur tour en welke tour is het meest geschikt voor jou. Dit artikel zorgt ervoor dat jij niets mist tijdens een stedentrip Cappadocië.

De dagtochten in Cappadocië

Deze dagtochten in Cappadocië zijn een geweldige manier om de fascinerende regio te ontdekken. Kies de juiste tour op basis van wat jij graag zou willen zien.

De Rode Tour

De Rode Tour is de meest populaire tour in Cappadocië en beslaat de hoogtepunten van de regio. Het is een dagtrip die vaak tussen 7 en 9 uur duurt. De Tour omvat populaire attracties, zoals het Openluchtmuseum van Göreme, Pasabag, Devrent Valley en Avanos. Met deze tour ga je ook naar een aardewerkfabriek, waar je kan zien hoe het beroemde Cappadosische aardewerk gemaakt wordt.

Voor wie geschikt: De Cappadocië Rode Tour is geschikt voor iedereen die de topattracties op een handige en informatieve manier in één dag willen zien.

Dagtrip Cappadocië en Göreme
Openluchtmuseum van Göreme

De Groene Tour

Met de Groene Tour ga je iets meer buiten de gebaande paden en bezoek je attracties die iets minder bezocht worden door toeristen. Het is een dagtrip die tussen de 7 en 9 uur duurt. De tour omvat de ondergrondse stad Derinkuyu, Ihlara Valley, Selime Monastry en de Pigeon Valley.

Voor wie geschikt: De Cappadocië Groene Tour is geschikt voor diegene die het beste van de natuurlijke en historische bezienswaardigheden van Cappadocië in één dag willen bezoeken.

De Blauwe Tour

De Blauwe Tour is een trip van een volledige dag die jou meeneemt naar enkele van de minder bekende bezienswaardigheden van Cappadocië. De tour beslaat de centrale en zuidelijke delen van Cappadocië, waaronder de steden Soganli, Sahinfendi en Mustafapasa. De tour omvat ook stops in enkele van de meest indrukwekkende valleien van het gebied, waaronder de Gumeda Vallei en de Soysallar Vallei.

Voor wie geschikt: De Cappadocië Blauwe Tour is een uitstekende keuze als je op zoek bent naar een ontspannen en buiten de gebaande paden ervaring. Met bezoeken aan kleine dorpjes, minder drukke valleien en lokale ambachtslieden, is de tour een perfecte manier om het hart en de ziel van Cappadocië te ervaren.

Welke tour moet je kiezen?

Het kiezen van de juiste tour hangt af van je interesses en de hoeveelheid tijd die je hebt. Heb je een volledige dag en wil je alle populaire attracties en bezienswaardigheden van de regio verkennen, dan is de Rode Tour de beste optie. Heb je wel een hele dag, maar kies je liever voor de natuurlijke bezienswaardigheden, dan is de Groene Tour de beste optie. Voor de minder bekende, maar wel even fascinerende bezienswaardigheden, dan is de Blauwe Tour ideaal.

Welke tour is geschikt als je maar één dag in Cappadocië hebt?

Als je maar één dag in Cappadocië bent, dan kun je het beste de Rode Tour kiezen. Deze tour omvat meestal bezoeken aan het openluchtmuseum van Göreme, Pasabag Valley, Devrent Valley en de stad Avanos. Dit zijn enkele van de meest populaire en unieke attracties in Cappadocië en je kunt ze allemaal op één dag ervaren.

Het openluchtmuseum van Göreme is een must-see, het is namelijk de thuisbasis van enkele van de best bewaarde en meest iconische grotkerken in de regio. Pasabag Monks Valley is beroemd om haar unieke sprookjesachtige schoorstenen en rotsformaties, terwijl Devrent Valley juist bekend staat om haar ongewone rotsformaties die lijken op dieren en andere objecten. Ten slotte is Avanos een charmant stadje dat bekend staat om haar aardewerkworkshops en de prachtige Rode Rivier.

Als je kiest voor de Rode Tour, dan kun je het beste van Cappadocië in één dag ervaren. Het is ook meestal de meest betaalbare tour en is eigenlijk elke dag wel beschikbaar. Daardoor is het ook een goede optie voor reizigers met een strak schema of een beperkt budget. Zorg in ieder geval, welke tour je ook kiest, dat je comfortabele schoenen draagt, want je zal hoe dan ook veel moeten lopen.

Het verschil tussen de rode, blauwe en groene tour

Een van de unieke kenmerken van de Blauwe Tour is dat het je meeneemt naar het hart van de lokale cultuur. De rode en de groene tours richten zich meer op de populaire toeristische bezienswaardigheden. Bij de Blauwe Tour ga je naar kleine, charmante dorpjes die de thuisbasis zijn van lokale ambachtslieden. Je bent hier getuige van de oude kunst van het tapijtweven en het maken van aardewerk. Ook leer je meer over de traditionele ambachten die van generatie op generatie zijn doorgegeven.

De Blauwe Tour neemt je ook mee naar enkele mooie en minder drukke valleien van het gebied, met als hoogtepunt de Gumeda Vallei. Dit is een vallei die bekend staat om haar prachtige rotsformaties en rustige sfeer. De Soysaller-vallei is een andere indrukwekkende stop tijdens deze tour, waar je unieke uit de rotsen gehouwen kerken en kloosters kan zien die dateren uit de 7e eeuw.

Welke tour is geschikt voor gezinnen met kinderen?

Voor gezinnen met kinderen is de Groene Tour misschien wel de beste optie. Deze tour omvat het bezoeken aan Göreme, met haar geweldige uitzichten over de regio. De tour stopt ook bij Pigeon Valley, een geweldige plek om een korte wandeling te maken en te genieten van het natuurlijke landschap. De Groene Tour omvat ook een bezoek aan de ondergrondse stad Derinkuyu, wat zeker een spannend bezoekje is voor de kinderen.

Het is wel belangrijk om te weten dat sommige tochten niet geschikt zijn voor zeer jonge kinderen, want ze moeten toch veel wandelen en klimmen. In dat geval kun je beter voor een privétour kiezen. Deze wordt dan volledig op jouw behoeftes afgestemd.

Kasteel van Uçhisar in Cappadocië
Uçhisar

Welke tour is geschikt in welk seizoen?

Lente: Het lenteseizoen is een geweldige tijd om Cappadocië te bezoeken, vanwege de bloeiende bloemen en het aangename weer. De Rode Tour is een goede optie, omdat je hier het openluchtmuseum van Göreme en Pigeon Valley gaat bezoeken. De uitzichten hier zijn werkelijk waar schilderachtig mooi!

Zomer: Het zomerseizoen in Cappadocië kan behoorlijk heet zijn, dus het is het beste om tours te kiezen met veel binnen activiteiten. De Groene Tour is dan een goede optie, omdat je hier de ondergrondse stad Derinkuyu bezoekt. Een heerlijke koele onderbreking van de hitte.

Herfst: Het herfstseizoen in Cappadocië staat bekend om haar kleurrijke bladeren en milde temperaturen. De Blauwe Tour is in de herfst de beste optie, omdat je hier langs de Ihlara Vallei komt, waar de uitzichten prachtig zijn.

Winter: Het winterseizoen in Cappadocië kan koud en besneeuwd zijn, maar het biedt een unieke en mooie ervaring. De Rode Tour is een goede optie, omdat deze tour veel binnen activiteiten omvat, zoals de ondergrondse stad Kaymakli en de aardeworkshop in Avanos. Bovendien is de winter een goed moment om een ballonvaart te maken over het besneeuwde landschap.

SHARE

BERICHTEN DIE JE OOK LEUK VINDT

LAAT EEN REACTIE ACHTER