Een ballonvaart in Cappadocië is een van de populairste attracties en een van de beste dingen om te doen in Cappadocië. Cappadocië staat bekend om haar natuurlijke schoonheden van rotsformaties en andere historische bezienswaardigheden. Een ballonvaart nodigt ut om het prachtige landschap eens van bovenaf te bekijken. Wat moet je weten over een ballonvaart in Cappadocië, is het bijvoorbeeld veilig en wat zijn de kosten?

Wat kan je verwachten?

Een van de meest populaire dingen om te doen in Cappadocië is het uitzicht van bovenaf verkennen in kleurrijke heteluchtballonnen. Maak fantastische foto’s van de valleien en de sprookjesachtige rotsformaties. Geen bezoek aan Cappadocië zou compleet zijn zonder een ritje in een luchtballon. Het kijken naar meer dan 150 ballonnen die tegelijk opstijgen bij zonsopgang is een uniek tafereel dat je nooit meer zal vergeten. Het is echt een droom van iedere toerist om de schoonheid van Cappadocië vanuit de lucht te bekijken.

Ballonvaart Cappadocië

De prijzen in 2023 voor een ballonvaart in Cappadocië

‘Hoeveel kost een ballonvaart in Cappadocië’ is de meest gestelde vraag als wij iets delen over de regio. De gemiddelde kosten voor een ballonvaart in Cappadocië ligt tussen de 150 en 250 euro per persoon. Meestal is dit inclusief een licht ontbijt, het ophalen en wegbrengen naar je hotel, minimaal 1 uur in de lucht, een champagnetoost bij de landing, een persoonlijk certificaat en volledige verzekering. Prijzen kunnen van maand tot maand variëren. In het hoogseizoen zijn de prijzen helaas een stuk hoger dan in de wat rustigere periodes.

Het klinkt waarschijnlijk erg duur, maar je moet er ook rekening mee houden dat het organiseren van zo’n ballonvaart en bijvoorbeeld het onderhoud erg duur is. Mocht je twijfelen of de hoge prijs het waard is, dan kunnen wij alleen maar volmondig ja zeggen. Het is het echt meer dan waard!

Hoe laat begint de ballonvaart?

De typische ballonvaarten in Cappadocië beginnen heel vroeg in de ochtend. Vaak word je rond 04.00 al bij je hotel opgehaald, net voordat de zon opkomt. Als je eenmaal op de plek aankomt, dan weet je niet wat je ziet. Het is zo magisch dat het wel een droom lijkt.

Van waar stijgen de luchtballonnen op?

Het merendeel van de luchtballonnen stijgt op vanuit Göreme, het centrum van Cappadocië. Je kan genieten van het prachtige uitzicht op de Pigeon valley, Zemi vallery, Pasabag Monks valley en nog veel meer.

doen in Cappadocië

Is een ballonvaart veilig?

Het vertrek van de ballonvaarten in Cappadocië wordt begeleid door het Turkse directoraat-generaal van de burgerluchtvaart. Het kan niet zo zijn dat, als het slecht weer is, het ene bedrijf wel gaat vliegen en het andere niet. Als het weer niet geschikt is voor de vluchten, dan worden alle ballonvaarten geannuleerd.

Bovendien worden de luchtballonpiloten onderworpen aan een professionele opleiding volgens de hoogste normen die door het directoraat-generaal van de burgerluchtvaart voor alle luchtvaartexploitanten zijn vastgesteld.

Het is niet verstandig om een ballonvaart te maken als

 • je zeer recent een operatie hebt ondergaan;
 • je veel pijn hebt in een heup of taille;
 • kinderen jonger dan 6 jaar zijn;
 • je hoogtevrees hebt;
 • je in de eerste 3 maanden van je zwangerschap zit.

Goed om te weten: Kinderen onder de 6 jaar mogen niet deelnemen aan de ballonvaart. Daarnaast kunnen kinderen onder de 16 jaar alleen met hun gezin meedoen aan de ballonvaart.

Beschrijving van hoe een luchtballonvaart in Cappadocië gaat

Je wordt rond 04.00 opgehaald bij je hotel, waarna je naar de plek wordt gereden. Hier begin je de ochtend met koffie, thee en een klein ontbijtje, terwijl je kijkt hoe de luchtballonnen worden voorbereid en opgeblazen. Vervolgens ga je aan boord en zweef je naar een hoogte van meer dan 300 meter voor een buitengewoon uitzicht over de regio Cappadocië, terwijl de zon begint op te komen. De wind neemt je ongeveer 45 minuten tot 1 uur mee over de prachtige bergen en valleien. Bewonder de unieke rotsformaties van bovenaf. Nadat je weer geland bent, krijg je een glas champagne en en ontvang je ook een persoonlijke certificaat. Om 07.00 word je weer teruggebracht naar je hotel, waardoor je de gehele dag nog kan genieten van Cappadocië vanaf de grond.

Hoogtepunten:

 • Bekijk de zonsopgang boven de valleien en bergen van Cappadocië
 • Zweef over de sprookjesachtige rotsformaties in heteluchtballonnen
 • Geniet van een champagnetoost na de landing
 • Krijg een ontbijt vóór de vlucht met warme koffie en thee
 • Vertrek met blijvende herinneringen en een souvenirvluchtcertificaat

Inbegrepen:

 • Ophalen en afzetten van hotels bij alle hotels in Cappadocië
 • Lichte tussendoortjes
 • Feest na de vlucht
 • Vluchtcertificaat

BOEK NU EEN BALLONVAART

SHARE

BERICHTEN DIE JE OOK LEUK VINDT

LAAT EEN REACTIE ACHTER