Het vakantieplaatsje Kalkan is van oorsprong een Grieks vissersdorp, gelegen aan de zee met een prachtige baai en een schitterende omgeving. Het is een nog ongerept plekje tussen Kas en Patara. Ook de rest van de omgeving van Kalkan is schitterend. Je zal volop genieten van Kalkan met haar smalle, glooiende straatjes en witte huizen met balkonnetjes en terrasjes waar oleanders en bougainville uitbundig bloeien. In het centrum vind je gezellige winkelstraatjes, vele terrasjes en restaurants. Een pad naar beneden leidt naar de kalme, helderblauwe Middellandse Zee met veel kleine kiezelstranden. Daarnaast is Kalkan ook een uitstekende uitvalsbasis voor het verkennen van de omgeving. Al klaar voor een vakantie naar Kalkan?

Algemeen

Beste reistijd: mei t/m november
Vliegtijd: tussen 3,5 en 4 uur
Tijdverschil: In de zomertijd 1 uur, in de wintertijd 2 uur
Vliegvelden: Antalya Airport of Dalaman Airport
Reistijd van vliegveld: Antalya Airport: 3 uur of Dalaman 2,5 uur

Over Kalkan

Dit mooie vissersdorpje ligt aan de Mediterrane kust en biedt meer klasse dan andere resorts. De stad wordt meer dan eens vergeleken met de Italiaanse Rivièra. Door haar grote charme kent Kalkan een groeiend aantal terugkerende bezoekers.

Beste reistijd

Kalkan kent behoorlijk warme zomers. Zeker in juli en augustus komt de temperatuur tot ver in de 30 graden. Kalkan is een bestemming voor toeristen die meer willen dan alleen ‘zon en zee’, waardoor de ze maanden eigenlijk te heet zijn. Het voor- en het najaar zijn echter uitermate geschikt, waarbij je het genieten van de zon echt kan combineren met het ontdekken van de omgeving.

Geschiedenis

De historische tijdlijn van Kalkan is nooit goed geregistreerd, waardoor historici geloofden dat het alleen maar een onbelangrijk vissersdorp was. In eerste instantie domineerden de Lyciërs de kustlijn, totdat de Romeinse heerschappij was neergedaald en iedereen het gebied verliet op zoek naar vrede en veiligheid. Daarna vestigden Griekse afstammelingen zich in dit gebied, die daarna weer verdwenen, vanwege een bevolkingsuitwisseling tussen Turkije en Griekenland. Hedendaags is de rust wedergekeerd en is het een populaire bestemming voor toeristen en Britse expats geworden.

Zien & Doen in Kalkan