Misschien twijfel je nog of je wel in Turkije wil wonen? Het is natuurlijk ook niet niks. Je eigen leventje in Nederland achterlaten en verruilen voor een land met een heel andere cultuur en klimaat. We geven jou 7 reden waarom jij toch in Turkije moet gaan wonen.

1. Het klimaat

De meeste Nederlanders emigreren naar de zuid- of westkust van Turkije. Bestemmingen zoals Antalya en bijvoorbeeld Marmaris zijn populair. Uiteraard is het weer en klimaat de reden voor veel Nederlanders om naar deze gebieden te verhuizen. Stel je voor: Meer dan 300 dagen per jaar rondlopen in je zomerkleding, buiten eten en zwemmen in de zee. In Turkije kan dat. Hou er wel rekening mee, Turkije is geen winterzonbestemming. Er valt in de winter namelijk behoorlijk wat regen. Laat je dat alsjeblieft niet tegenhouden, deze dagen zijn juist perfect om meer van het land te zien.

2. Cost of living

De database numbeo, waar je de kosten van het dagelijks leven kan vergelijken, stelt dat bijvoorbeeld Antalya bijna 16% goedkoper is om te leven dan Istanbul. Als je het vergelijkt met Amsterdam, is dit zelfs meer dan 57%. De algemene lage kosten van vaste lasten en dagelijkse behoefte vormen de aantrekkingskracht voor veel Nederlander om in Turkije te wonen. Wij hebben voor jou op een rijtje gezet met welke kosten je ongeveer rekening moet houden.

3. De Turkse keuken

De Turkse keuken wordt wereldwijd geroemd en dat is natuurlijk niet voor niets. Aan de kust geniet je van overheerlijke verse groente en fruit, lokale kaassoorten en mezes om jouw diner mee te beginnen. Fastfood krijgt in Turkije een hele andere betekenis. Waar je in Nederland kiest voor een hamburger, neem je in Turkije heerlijke gözleme of lahmacun. Toch blijft de traditionele Turkse keuken het populairst, ook onder jongeren en dat maakt het toch wel behoorlijk bijzonder.

Culinaire route: De smaak aan de mediterrane kust

4. Goede gezondheidszorg

Ondanks de soms negatieve berichtgeving over de gezondheidszorg in Turkije, kunnen wij alleen maar vertellen dat dit echt reuze meevalt. Turkije biedt twee opties om je te verzekeren: de populaire SGK, die door de overheid wordt verzorgd en een particuliere verzekering. Beide garanderen toegang tot een uitstekende gezondheidszorg, zowel in staats- als privéziekenhuizen. Daarnaast scoort Turkije goed wanneer het gaat om cosmetische ingrepen zoals haartransplantaties of gebitsprotheses.

5. De sfeer

Ook al ga je voor langere tijd in Turkije wonen, je houdt altijd het gevoel alsof je op vakantie bent. Dit komt uiteraard door het zonnetje, maar ook door de enorme gastvrijheid van de Turkse bevolking. Ook op plekken waar weinig toeristen komen, hangt over het algemeen een goede sfeer. Alles gaat op zijn gemakkie. Geen stress, yavaş yavaş.

6. Natuur en bezienswaardigheden

Je kan niet altijd het gevoel van vakantie hebben. Daarom is het zo fijn dat er in Turkije genoeg te doen en te zien is. Het land heeft in de buurt van elke plaats wel prachtige natuur en interessante bezienswaardigheden. Dit komt ook vooral omdat Turkije een lange geschiedenis kent van verschillende machthebbers en bevolkingsgroepen. Wonen in Turkije is nooit saai, tenminste, als je kiest om er ook eens af en toe op uit te gaan.

7. Ver weg uit Nederland, maar toch dichtbij

Er is vanuit de historie een goede band tussen Turkije en Nederland. Als je – om welke reden dan ook – weg wil uit Nederland, maar niet te veel wil missen, dan kan Turkije een oplossing zijn. In de bekende toeristengebieden vind je genoeg Nederlanders om de connectie mee aan te gaan. In Alanya wordt er bijvoorbeeld gewoon Sinterklaas gevierd, kun je het gehele jaar heerlijke snacks kopen en zijn er zelfs oliebollen rond oud & nieuw. Je moet alleen even weten waar je moet zijn. Kortom: In principe hoef jij van Nederland niks te missen als je in Turkije woont.

SHARE

BERICHTEN DIE JE OOK LEUK VINDT

LAAT EEN REACTIE ACHTER