Side behoort tot de populairste zonbestemmingen in Turkije. Prachtige hotels, lange zandstranden en interessante bezienswaardigheden. Check hier alle toeristische informatie die je wil weten voor vertrek.

Algemeen

Beste reistijd: mei t/m november
Vliegtijd: tussen 3,5 en 4 uur
Tijdverschil: In de zomertijd 1 uur, in de wintertijd 2 uur
Vliegvelden: Antalya Airport
Reistijd van vliegveld: Ongeveer 1 uur

Over Side

Side behoort tot de populairste zonbestemmingen in Turkije. Prachtige hotels, lange zandstranden en interessante bezienswaardigheden. De stad bestaat uit drie delen: De antieke stad, het hedendaagse centrum en de badplaats. Als je een strandvakantie naar Side boekt, dan is de kans groot dat je niet in Side zelf terecht komt. Sommige hotels liggen soms wel meer dan tien kilometer van het centrum af.

Beste reistijd

Side kent behoorlijk warme zomers. Zeker in juli en augustus komt de temperatuur tot ver in de 30 graden. Ga je liever voor iets minder heet weer? Dan is de lente ook een prachtige tijd om deze plek te bezoeken. Het is geen geschikte winterzonbestemming, omdat het dan relatief natte periodes kent. Uiteraard zijn de temperaturen, zeker vergeleken met Nederland, nog prima te doen.

Leuke weetjes

Side betekent letterlijk vertaald granaatappel. De inwoners van de stad hebben zelf deze bijnaam verzonnen. De stad staat bekend om haar lekker eten. Specialiteiten die je niet mag missen zijn Yaprak dolmasi en Guvec. Verder bestaat Side uit drie delen, waarvan de ligging van het oude deel van Side wel heel speciaal is. Het uitzicht is echt adembenemend, door haar unieke ligging op een lang schiereiland. Bezoek dit oude deel dan ook een keer net voor zonsondergang!

Zien & Doen in Side