De Cappadocië Rode Tour is een populaire dagtrip in Cappadocië. De Rode Tour brengt je langs de populaire attracties en bezienswaardigheden van het noordelijk deel van Cappadocië. Je komt langs de belangrijkste valleien, sprookjesachtige schoorstenen, uitkijkpunten, dorpen, kastelen, de aardewerkworkshops in Avanos en het openluchtmuseum in Göreme. De rode tour wordt vaak gemaakt met een professionele gids en chauffeur.

In dit artikel vind je alle informatie over een dagtrip naar Cappadocië via de Rode Tour. Ontdek welke bezienswaardigheden je gaat ontdekken, welke route je volgt en hoe je deze excursie op een veilige manier kan boeken.

Wat kan je verwachten?

De Rode Tour is een populaire dagtrip in Cappadocië en een van de beste manieren om de topattracties in de regio te verkennen. De tours beginnen meestal vroeg in de ochtend, wanneer je rond 09.30 wordt opgehaald bij het hotel. De trip duurt ongeveer 7-8 uur en je zal de gehele trip in gezelschap zijn van een officiële gids. Aan het einde van de trip word je weer afgezet bij je hotel.

Voor wie is de Rode Tour geschikt?

De Rode Tour is een geweldige optie voor diegene die de topattracties van Cappadocië op een handige en informatieve manier en in één dag willen zien. Daardoor is het perfect als je wat minder tijd hebt of zelfs maar één dag in Cappadocië verblijft. Het is ook een goede optie voor gezinnen met kinderen, omdat de tour relatief kort is en een aantal leuke attracties bevat. Wees echter wel voorbereid op veel wandelen en klimmen tijdens de tour. Het terrein is namelijk oneffen en rotsachtig.

 

Wist je dat je ook een Blauwe en een Rode Tour hebt? Ontdek nu de verschillen tussen deze drie en welke het meest geschikt is voor jou tijdens een stedentrip Cappadocië.

Attracties en bezienswaardigheden die je gaat verkennen

Het schema van de bezienswaardigheden en attracties kunnen per dag veranderen, maar je komt in ieder geval langs deze topattracties in Cappadocië:

  • Het kasteel van Uchisar
  • Openluchtmuseum van Göreme
  • Het stadje Avanos en pottenbakkerij workshops
  • Pasabag Monks Valley
  • Devrent Valley

Meer informatie over de attracties en bezienswaardigheden

Het kasteel van Uchisar

De eerste stop op de tour is het kasteel van Uchisar. Dit is het hoogste punt van de regio. Je vindt hier de grootste en sprookjesachtige schoorstenen van de regio en je hebt een prachtig uitzicht over Cappadocië. Het kasteel is een van de meest prominente bezienswaardigheden in de regio Cappadocië.

Je kan rondom het kasteel wandelen en meer te weten komen over de fascinerende geschiedenis. Het kasteel bestaat uit verschillende hoogtes en heeft tal van kamers die je kan verkennen. De top van het kasteel biedt een adembenemend uitzicht over de hele omgeving, die bestaat uit andere natuurlijke rotsformaties, valleien en dorpen.

Het kasteel van Uchisar is een must-see voor iedereen die Cappadocië bezoekt. De rijke geschiedenis, prachtige architectuur en adembenemende uitzichten maken het de populairste bezienswaardigheden onder alle toeristen.

Kasteel van Uçhisar in Cappadocië
Openluchtmuseum van Göreme

De volgende stop op de tour is het openluchtmuseum van Göreme, dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Dit fascinerende museum bestaat uit een complex van grotkerken en kloosters, waarvan vele dateren uit de 10e, 11e en 12e eeuw. Je kan hier schitterende fresco’s en architectonische details verkennen, terwijl je meer te weten komt over de geschiedenis en de betekenis van het gebied.

Dagtrip Cappadocië en Göreme
Het stadje Avanos en Pottenbakkerij Workshops

Het stadje Avanos ligt aan de Rode rivier en trekt jaarlijks veel toeristen. Hier zie je veel verschillende traditionele aardeworkshops en demonstraties en kun je een kijkje in de wereld van het aardewerk nemen, terwijl je door de straten van Avanos wandelt.

Wanneer je in een van deze aardeworkshops stap, heb je zelfs de mogelijkheid om je eigen pot te maken, onder leiding van de lokale ambachtslieden die je helpen je vaardigheden te verbeteren.

Pasabag Monks Valley

Vervolgens neemt de tour je langs de Pasabag Monks Valley en de Fairy Chimneys. Dit zijn unieke rotsformaties die lijken op gigantische paddenstoelen. De plek staat ook wel bekend als Monk’s Valley vanwege de vele kluizenaarscellen die in de rotsen zijn uitgehouwen. Je kan naar de top van de sprookjesachtige schoorstenen klimmen voor een prachtige uitzicht over het omliggende landschap.

Devrent Valley

De laatste stop is Devrent Valley. Deze vallei staat bekend om haar ongewone rotsformaties die op dieren of andere vormen lijken. De vallei wordt ook nog wel eens de ‘Imagination Valley’ genoemd, omdat je hier namelijk je eigen creativiteit kan gebruiken in wat je in de rotsformaties ziet.

Devrent Valley in Cappadocië

Waarom deze tour met gids volgen?

Er zijn verschillende redenen waarom wij deze Rode Tour aanraden. Ten eerste biedt het een handige manier om enkele van de beroemdste bezienswaardigheden van de regio in één dag te bekijken, zelfs als je dus weinig tijd hebt. De tour is inclusief vervoer, entreegelden en een gids, zodat je je eigenlijk over niets zorgen hoeft te maken.

Ten tweede biedt de tour een kans om meer te weten te komen over de geschiedeis en cultuur van het gebied onder leiding van een deskundige gids. Het openluchtmuseum van Göreme staat bijvoorbeeld op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Het beschikt over unieke grotkerken en kloosters met prachtige fresco’s. Door de tour te volgen met een gids, kom je achter de betekenis en verhalen bij elke plek.

Ten slotte biedt de tour de mogelijkheid om andere reizigers te ontmoeten. Dit is vooral aantrekkelijk als je alleen door Cappadocië reist.

Het boeken van de Rode Tour

SHARE

BERICHTEN DIE JE OOK LEUK VINDT

LAAT EEN REACTIE ACHTER