De Turkse provincie Antalya ligt aan de zuidkant. Het beslaat een uitgestrekt gebied, dat zich uitstrekt langs de Middellandse Zeekust tot aan de regio Fethiye. De provincie is de nummer twee bestemming van Turkije. Bekende plaatsen onder toeristen zijn Side, Alanya en Belek. Ga jij binnenkort op vakantie naar Antalya, lees je dan hier alvast een beetje in. Ontdek de leukste dingen om te doen, lees hoe je het goedkoopst op vakantie kan naar Antalya en welk hotel het meest geschikt is voor jou!

Op deze pagina lees je alles wat je moet weten over een vakantie naar Antalya.

Bekende badplaatsen

Verken het oude stadscentrum

Tijdens jouw vakantie naar Antalya mag je eigenlijk een bezoek aan het oude stadscentrum niet missen. De plaats waar gezelligheid, cultuur, historie en de bekende bezienswaardigheden elkaar kruizen.

Top zien & doen in Antalya

De provincie Antalya is, na Istanbul, de plek die de meeste toeristen ontvangt. Dat is natuurlijk zeker niet voor niets. Met het oude stadscentrum, vol cultuur, en de bekende badplaatsen Side, Alanya en Belek, biedt het een scala aan activiteiten die je kan doen en bezienswaardigheden die je kan bezoeken.

Ontdek de beste dingen om te doen en bezienswaardigheden te bezoeken in deze badplaats tijdens jouw vakantie naar Antalya.

Ontdek de geschiedenis

Antalya zit vol met geschiedenis, niet zo gek als je nagaat dat het deel uitmaakte van verschillende Rijken met allemaal hun eigen cultuur. Bezoek de oude steden, opgravingen, monumenten, moskeeën en andere historische bezienswaardigheden

Steden om te bezoeken

De provincie Antalya herbergt een aantal bekende badplaatsen, zoals Alanya, Side en Belek. Ontdek wat je daar allemaal zeker moet hebben gedaan en gezien!

Stranden in Antalya

Alle tips over de beste, mooiste, bekende en minder bekende stranden in de provincie Antalya