De Turkse provincie Antalya ligt aan de zuidkant. Het beslaat een uitgestrekt gebied, dat zich uitstrekt langs de Middellandse Zeekust tot aan de regio Fethiye. De provincie is de nummer twee bestemming van Turkije. Bekende plaatsen onder toeristen zijn Side, Alanya en Belek. Ga jij binnenkort op vakantie naar Antalya, lees je dan hier alvast een beetje in. Ontdek de leukste dingen om te doen, lees hoe je het goedkoopst op vakantie kan naar Antalya en welk hotel het meest geschikt is voor jou!

Op deze pagina lees je alles wat je moet weten over een vakantie naar Antalya.

Bekende badplaatsen

Verken het oude stadscentrum

Tijdens jouw vakantie naar Antalya mag je eigenlijk een bezoek aan het oude stadscentrum niet missen. De plaats waar gezelligheid, cultuur, historie en de bekende bezienswaardigheden elkaar kruizen.

Top zien & doen in Antalya

De provincie Antalya is, na Istanbul, de plek die de meeste toeristen ontvangt. Dat is natuurlijk zeker niet voor niets. Met het oude stadscentrum, vol cultuur, en de bekende badplaatsen Side, Alanya en Belek, biedt het een scala aan activiteiten die je kan doen en bezienswaardigheden die je kan bezoeken.

Ontdek de beste dingen om te doen en bezienswaardigheden te bezoeken in deze badplaats tijdens jouw vakantie naar Antalya.

Ontdek de geschiedenis

Antalya zit vol met geschiedenis, niet zo gek als je nagaat dat het deel uitmaakte van verschillende Rijken met allemaal hun eigen cultuur. Bezoek de oude steden, opgravingen, monumenten, moskeeën en andere historische bezienswaardigheden

Steden om te bezoeken

De provincie Antalya herbergt een aantal bekende badplaatsen, zoals Alanya, Side en Belek. Ontdek wat je daar allemaal zeker moet hebben gedaan en gezien!

Stranden in Antalya

Alle tips over de beste, mooiste, bekende en minder bekende stranden in de provincie Antalya

De belangrijkste bezienswaardigheden

Wat moet je nou echt gezien hebben in de provincie Antalya? Ervaar en verken het als een echte local, inclusief alle verborgen juweeltjes, favoriete plekken en nuttige tips. 

Overnachten

We hebben de beste must-stay plekken in de regio voor je op een rijtje gezet. Van de best beoordeelde hotels tot wat luxere met aquapark en ook nog eens hotels die geschikt zijn voor een klein budget.

Beste dagelijkse tours & excursies

Het meedoen met dagelijkse rondleidingen en excursies is de beste manier om de geheimen en wonderen van Antalya te ontdekken, te ervaren en ervan te genieten.

Cultuur

Antalya is meer dan op je stoel bij het zwembad blijven hangen. Ga er op uit! Als je in Antalya bent, ben je bijna verplicht om ook de lokale cultuur op te snuiven. Heerlijke authentieke gerechten proeven in de mooiste restaurantjes en het shoppen op de bekendste bazaars.

Praktische info

Bezoek je Antalya voor het eerst? Hier vind je alle nuttige informatie en aanbevelingen om jouw eerste reis gemakkelijk, goed gepland, leuk en veilig te plannen.

TRAVEL BLOG

  • 8x waarom Nederlanders graag in Antalya wonen
  • TUI vliegt vanaf Groningen Airport Eelde naar Antalya
  • 25 mooiste plekken in Turkije om te bezoeken
  • Waarom je Turkije in de winter moet bezoeken
  • 7 oogverblindende meren uit 7 regio’s in Turkije
  • De leukste kerstmarkten en festiviteiten in Turkije
  • Op vakantie naar Kalkan? 5 redenen waarom je moet gaan
  • Dit zijn de 10 beste ski resorts in Turkije
  • Wandelen in Turkije: De Lycian Way voor beginners
  • UNESCO Werelderfgoed in Turkije: Middellandse Zee