Pasabag Valley, dat ook wel bekend staat als ‘Monks Valley’ is een van de meest populaire schoorsteengebieden van Cappadocië. Gelegen tussen Avanos en Göreme, kun je de prachtige paddenstoelvormige sprookjesachtige schoorstenen verkennen. Pasabag Monks Valley is ook een van de meest populaire plekken om te zien in Cappadocië

In dit artikel vind je belangrijke informatie voor jouw bezoek aan de Pasabag Monks Valley in Cappadocië, de toegangsprijzen, rondleidingen en hoe je de vallei het beste kan bereiken.

Wat te doen in Pasabag Monks Valley

Als je Cappadocië bezoekt, dan mag eigenlijk Pasabag Valley niet ontbreken. Het is een van de beste plekken waar je de ‘fairy chimneys’ kan zien. Deze rotsformaties, die lijken op schoorstenen, werden ooit gebruikt als een afzonderingsplaats voor monniken. Vandaag de dag is het een van de meest populaire toeristische plekken in Cappadocië.

Loop tussen de sprookjesachtige schoorstenen en geniet van de natuur en de unieke schoonheden. Deze rotsformaties, die ooit werden gevormd door de sterke wind en neerslag dat van de hellingen gleed, hebben een paddenstoelachtige uitstraling in deze regio. De vallei, die werd gebruikt als een toevluchtsoord door priesters en monniken, heeft veel uit de rotsen gehouwen kloosters, kapellen, nederzettingen en tunnels. Wanneer je de vallei binnenloopt, zie je al meteen een groot wandelpad. Het is hier dus veilig lopen en verdwalen is gelukkig niet mogelijk.

De driedeks schoorsteen in het midden van de vallei is de beroemde schoorsteenkapel waar Sint Simeon al 15 jaar in afzondering woont.

Pasabag Monks Valley

Hapje eten

Bij de ingang van de vallei staat een klein marktje. Hier kun je een hapje en drankje kopen bij lokale ambachtslieden. Vooral de gözleme is razend populair hier en dus echt een aanrader!

Winkelen

Er is ook een kleine bazaar bij de ingang van de vallei. Hier vind je veel souvenirs om als aandenken mee naar huis te nemen. Een goede optie is handgemaakte handdoeken, geweven tapijten, tassen, miniaturen van de beroemde schoorstenen van de regio, stenen sculpturen of de bekende koelkastmagneten. Als je de lokale handelaars wil steunen en een klein geschenk mee wil nemen voor jouw geliefden thuis, dan zouden we hier zeker iets kopen!

Entree, tickets en tours

  • Entree: Voor 65 TL koop je een ticket bij de kassa aan het begin van de vallei
  • De Rode Tour, een dagtocht onder leiding van een gids, is een van de manieren om deze vallei te ontdekken.

Hoe kom je in Pasabag Monks Valley

Pasabag Valley ligt tussen Avanos en Goreme op de weg naar Zelve Valley. Er is een parkeerplaats met souvenirwinkels en cafés bij de ingang. Afstanden:

  • 4,6 km. van Avanos
  • 5,7 km. uit Göreme
  • 10,2 km. van Uchisar
  • 11,2 km. van Urgup

Contact

  • Locatie: 50180 Göreme/Nevşehir Merkez/Nevşehir
  • Openingstijden: Dagelijks van 08.00 tot 17.00

Populaire tour voor Pasabag Monkey Valley

Check hier de best beoordeelde tours die langs Pasabag Monks Vally komen.

Gratis annuleren tot 24 uur voor aanvang van de activiteit

SHARE

BERICHTEN DIE JE OOK LEUK VINDT

LAAT EEN REACTIE ACHTER