Burdur is een rijke stad aan cultuur en geschiedenis. Dit komt doordat de provincie op een kruispunt ligt dat Midden- en West-Anatolië met de Middellandse Zee regio verbindt. Als je niet te veel verwachtingen hebt, is Burdur een heerlijke plek om te vertoeven. Ben je Antalya een beetje zat, kies dan voor een dagtrip naar Burdur en ontdek de prachtige bezienswaardigheden hier.

Algemeen

Beste reistijd: mei t/m november
Vliegtijd: tussen 3,5 en 4 uur
Tijdverschil: In de zomertijd 1 uur, in de wintertijd 2 uur
Vliegvelden: Isparta Süleyman Demirel Airport
Reistijd van vliegveld: Rond de 30 minuten

Over Burdur

Burdur is een rijke stad in termen van cultuur en geschiedenis, omdat het op het kruispunt ligt van de wegen die Midden- en West-Anatolië met de Middellandse Zee verbinden. Ook ligt het op een kruispunt van de regio die belangrijke beschavingen heeft voortgebracht. Tegenwoordig is Burdur een belangrijke landbouw- en veeteeltstad met 270.000 inwoners. Als je geen grote verwachtingen hebt, biedt het je alle mogelijkheden die je van een kleine stad verwacht. Het is klein en rustig. In het stadscentrum kun je overal naartoe lopen. Maar de historische en natuurlijke schoonheden beloven veel in vergelijking met zo’n kleine stad. Aan de andere kant is het Salda-meer het belangrijkste symbool van Burdur. Elk jaar bezoeken duizenden mensen deze verbazingwekkende natuurlijke schoonheid vanuit verschillende steden of landen van de wereld.

Beste reistijd

Burdur kent behoorlijk warme zomers. Zeker in juli en augustus komt de temperatuur tot ver in de 30 graden. Ga je liever voor iets minder heet weer? Dan is de lente ook een prachtige tijd om Burdur te bezoeken. Ga je echt speciaal voor Lake Salda, vermijdt dan de maanden juli en augustus. Het wordt hier dan erg heet en echt plekken met schaduw zijn beperkt. Heb je geen keuze, en moet je dus deze maanden dit natuurverschijnsel wel bezoeken, vergeet dan een goede zonnehoed, bril en zonnebrandcrème niet.

Geschiedenis

De komst van de Turken naar de Burdur-regio, die in de oudheid Pisidië heette, is gebaseerd op de Malazgirt-overwinning in 1071. Het huidige Burdur-land werd in 1391 door Yıldırım Beyazıt aan het Ottomaanse land toegevoegd. Na de oprichting van de Republiek Turkije is Burdur in 1923 een provincie geworden.

Zien & Doen in Burdur

De beste accommodaties in de regio Burdur? Dit zijn de beste aanbiedingen

Hotel Burdur

Bestemmingen in de buurt

TRAVEL BLOG

  • Wonen in Bursa: Cost of Living en Lifestyle
  • 25 mooiste plekken in Turkije om te bezoeken
  • Ontspannen: 10 warmwaterbronnen in Turkije
  • Dit zijn de 10 beste ski resorts in Turkije