Ooit was Mersin een klein vissersdorpje. waarna het uitgroeide tot grootste exporthaven van de regio. Ook toeristen weten deze plek steeds meer te vinden. Het is de perfecte uitvalsbasis voor een bezoek aan nabijgelegen bezienswaardigheden.

Algemeen

Beste reistijd: Maart t/m november
Vliegtijd: Met overstap vanaf Amsterdam 6,5 uur
Tijdverschil: In de zomertijd 1 uur, in de wintertijd 2 uur
Vliegvelden: Adana Şakirpaşa Airport
Reistijd van vliegveld: Rond een uurtje

Over Mersin

Mersin, ook wel bekend als Içel, is een van de modernste provincies van Turkije. Overal zie je palmbomen, stadsparken en moderne hotels. Het is ook nog eens de perfecte uitvalsbasis oor een bezoek aan de nabijgelegen bezienswaardigheden en stranden in het zuidoosten van Turkije.

Mersin is de grootste haven aan het Turkse Middellandse Zeegebied en een van de drukste steden van Turkije met ongeveer 1,8 miljoen inwoners. In Mersin vindt je al het comfort van een moderne stad en alle kenmerken van de mediterrane steden. Hoewel Mersin pas uit de 19e eeuw dateert, bevindt het zich op een zeer oude plaats. Bij de berg Yumuktepe bewezen de opgravingen dat er vanaf het Neolithicum twaalf opeenvolgende nederzettingen waren geweest.

Nabijgelegen districten om te bezoeken zijn Anamur, Silifke en Tarsus, de geboorteplaats van Saint Paul.

Beste reistijd

Mersin ligt aan de Middellandse Zee en heeft een Mediterraans klimaat. Kans op goed weer heb je vanaf maart tot november. Hierbij zijn juli, augustus en september de warmste maanden. De winter in Mersin is koel en het kan er, in vergelijking met andere maanden, veel regenen.

Leuke weetjes

Vis is overvloedig en ook het lekkerst in deze regio. Op de Mersin-vismarkt vindt je goedkope visrestaurants die erg leuk zijn voor liefhebbers van vis en “Raki” of wijn.

Zien & Doen in Mersin

Eten & Drinken in Mersin