Als je op het punt staat om te emigreren naar Turkije, dan heb je misschien wel ideeën in wat voor huis je dat zou willen doen. Maar waar moet je nou op letten, hoe vind je die beste woning en kun je beter huren of toch kopen? We geven je hier enkele tips.

Wonen in Turkije is heerlijk. Een lekker leventje aan de mediterrane kust en minimaal 300 dagen zon per jaar. Oké, dat ligt er natuurlijk wel een beetje aan waar je gaat wonen. Toch is dat vaak wel de reden om te emigreren naar Turkije. Als je eenmaal de beslissing hebt genomen, begint ook meteen de grote zoektocht. Waar ga je wonen, maar vooral, hoe vind je het perfecte huis dat helemaal bij jou past? Kun je beter kopen of huren bijvoorbeeld? Als ‘groentje’ in Turkije zijn er wel enkele dingen waar je rekening mee moet houden.

Woonwens

Als je ongeveer weet wat je budget is en je hebt de perfecte locatie gevonden, dan kun je een beetje gaan rondkijken wat er in jouw prijsklasse beschikbaar is. Voor een woning in Turkije zal je andere woonwensen hebben dan voor Nederland. Waar moet je aan denken als je in Turkije gaat wonen.

In het centrum of op het platteland

Hou jij van gezelligheid en mensen om je heen, dan kan je er maar beter voor zorgen dat je een huis vindt in en/of rond het centrum. Kom je echt puur en alleen voor je rust en hou je er van om je terug te trekken, kijk dan eens naar een huis of appartement in de bergen of in dorpjes bij locals. Het nadeel hiervan is dat je echter wel een auto nodig hebt om jezelf te verplaatsen.

Appartement of huis

De populaire kust van Turkije staat bekend om zijn hoge appartementsgebouwen. De appartementen variëren van een, vier of soms wel meer slaapkamers. Wil je niet met onbekende mensen op één plek wonen, dan kun je beter kiezen voor een vrijstaand huis of een villa. Deze zijn over het algemeen natuurlijk wel een stuk duurder, maar je krijgt er ook een hoop privacy voor terug.

Afstand tot voorzieningen

Bij het zoeken naar een huis in Nederland, heb je waarschijnlijk ook goed gekeken naar de directe omgeving van de woning: welke voorzieningen zijn er in de buurt? De supermarkt, het OV of voor als je kinderen hebt de scholen. Het is prettig als dat allemaal een beetje op loopafstand ligt, zeker als je geen auto hebt. Ook fietsen is een mogelijkheid in Turkije, maar het ligt er wel een beetje aan waar je woont. In de toeristische gebieden hebben ze tegenwoordig bijna overal wel mooie fietspaden aangelegd.

Wonen in Turkije: Kopen of huren

Nog een belangrijke keuze die je moet maken: Ga je een woning kopen of huren in Turkije? Eigenlijk is ons advies om eerst een woning te gaan huren als je emigreert naar Turkije. De reden is vrij simpel: Er zijn ontzettend veel factoren die er voor kunnen zorgen dat je toch niet de juiste woning hebt of dat het hele emigreren je eigenlijk wel tegenstaat. Als je dan een woning gekocht heb, is het weer een stuk lastiger om een betere woning te vinden of om terug te keren naar Nederland.

Huis kopen in Turkije

huis kopen in Turkije

Wil je graag een huis kopen in Turkije, dan zijn daar gelukkig veel mogelijkheden voor. Er is altijd wel een mooi aanbod en het is een stuk goedkoper dan andere Europese landen, zoals Spanje. Check nu alle info over een huis kopen in Turkije.

Huis huren in Turkije

huis huren in Turkije

Eerst het emigreren naar Turkije proberen door een woning te huren? Ook dat is geen probleem. Al is het wel handig om te weten wat precies jouw rechten als huurder zijn. Hier lees je alles wat je moet weten over een huis huren in Turkije.

Makelaars

Turkije zit vol met makelaars. Je vindt ze op elke hoek van de straat. Helaas weet je daarmee niet meteen of ze betrouwbaar zijn. Daarom is het altijd handig om ervaringen te vragen aan mensen die ook een huis hebben in Turkije. Uiteraard kan je ook gebruik maken van een vertrouwenspersoon. Heb je iemand in Turkije die je heel erg vertrouwd, vraag hem/haar dan om jouw te ondersteunen in het zoeken van een huis. Het liefst is dit iemand die precies weet hoe het zit qua wet- en regelgeving.

Ben je op zoek naar een huis in Turkije, dan adviseren wij Sahibinden. Officieel zetten eigenaren hier zelf hun woning te koop of te huur. In de praktijk maken echter ook veel makelaars gebruik van de site. Het is een ideale site om te oriënteren en om daadwerkelijk jouw huis te vinden, of dit nou huur of koop is.

SHARE

BERICHTEN DIE JE OOK LEUK VINDT

LAAT EEN REACTIE ACHTER