Ooit was Bodrum een dorp waar enkel de jetset zich kon veroorloven vakantie te vieren, tegenwoordig is het een van de belangrijkste badplaatsen voor een Turkse vakantie. Het ligt in het zuidwesten van Turkije en biedt zon, zee en strand. Ook de cultuurliefhebber kan hier zijn hart ophalen. Benieuwd wat te doen tijdens een vakantie naar Bodrum? Hier vind je al onze tips!

Algemeen

Beste reistijd: mei t/m november
Vliegtijd: Ongeveer 3,5 uur
Tijdverschil: In de zomertijd 1 uur, in de wintertijd 2 uur
Vliegvelden: Luchthaven Bodrum-Milas
Reistijd van vliegveld: Afhankelijk van de bestemming binnen Bodrum, tussen de 30 minuten en 1,5 uur.

Over Bodrum

Bodrum is een veelzijdige vakantiebestemming, deze plek heeft namelijk ontzettend veel te bieden. Van lekker ontspannen op het strand naar cultuur snuiven. Ook kun je je hier ’s avonds in het nachtleven echt heel goed vermaken. Of je nou jong bent of oud, rijk of arm, op vakantie gaat met het hele gezin of als stelletje, Bodrum is voor iedereen de perfecte vakantie.

Beste reistijd

Bodrum heeft een middellands zeeklimaat met milde winters en warme zomers. Juli en augustus kunnen zelfs extreem heet worden, temperaturen van meer dan 40 graden zijn hier echt niet vreemd. Hou je minder van de hitte, dan is ook de herfstvakantie nog een heerlijke periode voor een vakantie naar Bodrum. Het is dan nog steeds heerlijk boven de 20 graden. Dit geldt eigenlijk ook voor het najaar. De ideale reistijd loopt van mei tot en met oktober.

Geschiedenis

Het schiereiland Bodrum kent een lange historie en je vindt hier in de omgeving nog steeds veel resten van de geschiedenis. Bodrum heette vroeger Halikarnassos en was een belangrijke havenplaats waar veel gevechten plaatsvonden. Dan was het weer in handen van de Grieken, dan weer de Turken. In 353 voor Christus gaf de vrouw van de overleden gouverneur opdracht tot de bouw van een praalgraf, wat uiteindelijk één van de zeven klassieke wereldwonderen werd. Helaas is het later in de 15e eeuw volledig verwoest en wat rest zijn wat kleine ruïnes in de omgeving.

Zien & Doen in Bodrum

Overnachten in Bodrum