Kas is een schattig stadje dat je niet mag overslaan tijdens jouw vakantie langs de Turkse kust. Het biedt mooie stranden, lekker eten, winkelen en nog veel meer. Lees hieronder alles over een vakantie naar Kas en waarom je dit stadje zeker moet bezoeken.

Algemeen

Beste reistijd: mei t/m november
Vliegtijd: tussen 3,5 en 4 uur
Tijdverschil: In de zomertijd 1 uur, in de wintertijd 2 uur
Vliegvelden Antalya Airport, Dalaman Airport
Reistijd van vliegveld: Dalaman Airport: 2,5 uur minuten, Antalya Airport: 3 uur

Over Kaş

Kaş ligt aan de westkust van Antalya en is een populair plaatsjes voor toeristen. Het centrum is vrij klein en heb je binnen enkele uren wel gezien. Juist als je in Kaş bent, is het de bedoeling dat je er op uitgaat. De omgeving kent goed bewaarde oude steden en de geschiedenis kun je hier in elk hoekje proeven. Uiteraard is de bestemming ook perfect voor een dagje zon, zee en strand.

Beste reistijd

Kaş kent behoorlijk warme zomers. Juist omdat Kaş de bestemming is om er op uit te gaan, vinden wij juli en augustus echt niet geschikt. Het is er te warm om alle mooie plekken te ontdekken. Het voorjaar en het najaar zijn dan ook de perfecte maanden. Zelfs, als je helemaal niet komt voor het strand, dan kun je zelfs de winter nog overwegen. Vergeet dan vooral niet je paraplu mee te nemen!

Geschiedenis

Op elk hoekje van de plek, proef je gewoon de geschiedenis. Het bezoeken van Kaş is dan ook geschikt voor de echte geschiedenis liefhebber. De regio van Kaş stond voorheen bekend als Habesos en is de oudste nederzetting. Het is bekend dat de stad in de Romeinse tijd een belangrijke havenstad was. Bezoek de rotsgraven, de best bewaarde oude ruïnes van Kaş of Antiphellos, de oudste nederzetting hier. Er zijn veel andere historische gebouwen in Kaş en omgeving die de moeite waard zijn om te bezoeken.

Zien & Doen in Kas

Goedkoop op vakantie naar Kas? Dit zijn de beste aanbiedingen

vakantie naar Kas

Meer bestemmingen in de buurt

Meer over Kaş

  • 25 mooiste plekken in Turkije om te bezoeken