Kayseri is als een brug tussen Zuidoost- en Centraal-Turkije. Hierdoor is de cultuur een geweldig mix van beide. Dit maakt dat deze stad geweldig is voor toeristen om te ontdekken.

Algemeen

Beste reistijd: De late lente of vroege herfst
Vliegtijd: Directe vlucht vanaf Istanbul of Izmir duurt 1,5 uur
Tijdverschil: In de zomertijd 1 uur, in de wintertijd 2 uur
Vliegvelden: Luchthaven Kayseri Erkilet
Reistijd van vliegveld: Naar het centrum ongeveer 20 minuten

Over Kayseri

Kayseri is een van de meest prominente steden van Centraal-Turkije met meer dan een miljoen inwoners. De stad grenst aan Adana, Kahramanmaraş, Sivas, Yozgat, Nevşehir en Niğde. Het functioneert als een brug tussen Zuidoost- en Centraal-Turkije. Hierdoor is de cultuur een geweldige mix van beide.

De regio waar de stad zich bevindt, is gedurende zijn rijke geschiedenis altijd van groot belang geweest voor veel beschavingen. Tegenwoordig is de stad een groeiende toeristische bestemming met tal van culturele en historische bezienswaardigheden.

Beste reistijd

Kayseri heeft een continentaal klimaat met hete en droge zomers en koude winters met sneeuw. De warmste maand is juli en de koudste maand is januari. Tenzij u van plan bent om op de Erciyes-berg te skiën, raden we je aan om Kayseri in de late lente of vroege herfst te bezoeken, aangezien het weer dan aangenaam en gastvrijer is.

Leuke weetjes

Kayseri kan in de winter erg koud worden, neem dus goede winterkleding mee. Neem, vanwege de sneeuwval, ook goede schoenen mee. Het kan namelijk behoorlijk glad worden. Ondanks dat steeds meer internationale toeristen de regio bezoeken, spreekt de lokale bevolking niet tot amper Engels. Zorg dus dat je altijd Google Translate bij de hand hebt. Verder is Kayseri ook geen hele grote stad met een goed openbaar vervoer netwerk. Verdwalen is hier zo goed als onmogelijk.

Zien & Doen in Kayseri