Een vakantie Cappadocië is iets wat je ooit in je leven gedaan moet hebben. Dit enorme gebied in Turkije is op natuurlijke wijze ontstaan en bestaat uit sprookjesachtige schoorstenen, uit rotsen gehouwen huizen, pittoreske valleien, mooie monumenten van het openluchtmuseum van Göreme tot ondergrondse steden en prachtige uitzichten Cappadocië is een echt natuurwonder en staat daarom volledig terecht op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

Op deze pagina lees je alles wat je moet weten over een vakantie naar Cappadocië.

Ballonvaart in Cappadocië

Een ballonvaart in Cappadocië wordt beschouwd als een van de populairste en meest opwindende attracties ter wereld.

Top zien & doen in Cappadocië

Cappadocië is slechts een van de plaatsen die kan bogen op alles: Een uitstekend landschap, sprookjesachtige schoorstenen en uit de rotsen gehouwen huizen, de prachtige valleien, schilderachtige maanheuvels, ongelooflijke monumenten van het Göreme Openluchtmuseum tot de ondergrondse stad Kaymakli, het kasteel van Uçhisar, Devrent Valley, Pasabag Monks Valley en nog veel meer.. 

Ontdek de beste dingen om te doen en bezienswaardigheden te bezoeken in dit sprookjesland tijdens jouw vakantie naar Cappadocië.

Verken de fantastische valleien

Je zult het prachtige landschap, sprookjesachtige schoorstenen, nederzettingen uit eeuwen, uit de rotsen gehouwen huizen, grotten, verborgen kerken, maanlandschap vooral ervaren in de valleien van Cappadocië

Steden en dorpen om te verkennen

De regio in Cappadocië is vooral bekend door de drie populaire steden Göreme, Ürgüp en Uçhisar, maar Cappadocië is ook de naam van de zeer grote regio verspreid over de steden Nevsehir, Kiresehir, Nigde, Aksaray en Kayseri. Zo kun je Cappadocië dus beschouwen als ‘Vijf steden, één Cappadocië’…

De belangrijkste bezienswaardigheden

Dompel jezelf onder in de adembenemende schoonheden van Cappadocië. Lees al onze tips over de vakantiesteden en dorpen in de regio. Ervaar en verken Cappadocië als een echte local, inclusief alle verborgen juweeltjes, favoriete plekken en nuttige tips. 

Beste dagelijkse tours & excursies

Het meedoen met dagelijkse rondleidingen en excursies is de beste manier om de geheimen en wonderen van Cappadocië te ontdekken, te ervaren en ervan te genieten. 

Buiten & Sport

Met een grote keuze uit activiteiten, zoals ballonvaarten en wandelen, is Cappadocië een van de meest populaire vakantiebestemmingen geworden voor reizigers over de hele wereld. Of je nu een avonturier bent of een culturele liefhebber, Cappadocië biedt voor elk wat wils met ervaringen die je nooit meer vergeet.

Uitgaan

Praktische info

Bezoek je Cappadocië voor het eerst? Hier vind je alle nuttige informatie en aanbevelingen om jouw eerste reis gemakkelijk, goed gepland, leuk en veilig te plannen. 

Onze laatste posts

  • Ontdek de lokale gerechten in Cappadocië
  • Paardensafari in Cappadocië: Prijzen en info
  • Top 10: Wat te doen in Cappadocië?
  • Excursie traditioneel pottenbakken in Cappadocië
  • Bezoek Pasabag Monks Valley in Cappadocië
  • Göreme Cappadocië: Dingen om te doen en zien
  • Avanos Cappadocië: Dingen om te doen en zien
  • Alles over het kasteel van Uçhisar in Cappadocië
  • Ballonvaart Cappadocië: Tips en wat je moet weten
  • Cappadocië met kinderen: 15 leukste dingen om te doen