Een vakantie Cappadocië is iets wat je ooit in je leven gedaan moet hebben. Dit enorme gebied in Turkije is op natuurlijke wijze ontstaan en bestaat uit sprookjesachtige schoorstenen, uit rotsen gehouwen huizen, pittoreske valleien, mooie monumenten van het openluchtmuseum van Göreme tot ondergrondse steden en prachtige uitzichten Cappadocië is een echt natuurwonder en staat daarom volledig terecht op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

Op deze pagina lees je alles wat je moet weten over een vakantie naar Cappadocië.

Ballonvaart in Cappadocië

Een ballonvaart in Cappadocië wordt beschouwd als een van de populairste en meest opwindende attracties ter wereld.

Top zien & doen in Cappadocië

Cappadocië is slechts een van de plaatsen die kan bogen op alles: Een uitstekend landschap, sprookjesachtige schoorstenen en uit de rotsen gehouwen huizen, de prachtige valleien, schilderachtige maanheuvels, ongelooflijke monumenten van het Göreme Openluchtmuseum tot de ondergrondse stad Kaymakli, het kasteel van Uçhisar, Devrent Valley, Pasabag Monks Valley en nog veel meer.. 

Ontdek de beste dingen om te doen en bezienswaardigheden te bezoeken in dit sprookjesland tijdens jouw vakantie naar Cappadocië.

Verken de fantastische valleien

Je zult het prachtige landschap, sprookjesachtige schoorstenen, nederzettingen uit eeuwen, uit de rotsen gehouwen huizen, grotten, verborgen kerken, maanlandschap vooral ervaren in de valleien van Cappadocië

Steden en dorpen om te verkennen

De regio in Cappadocië is vooral bekend door de drie populaire steden Göreme, Ürgüp en Uçhisar, maar Cappadocië is ook de naam van de zeer grote regio verspreid over de steden Nevsehir, Kiresehir, Nigde, Aksaray en Kayseri. Zo kun je Cappadocië dus beschouwen als ‘Vijf steden, één Cappadocië’…

De belangrijkste bezienswaardigheden

Dompel jezelf onder in de adembenemende schoonheden van Cappadocië. Lees al onze tips over de vakantiesteden en dorpen in de regio. Ervaar en verken Cappadocië als een echte local, inclusief alle verborgen juweeltjes, favoriete plekken en nuttige tips.