Er is echt van alles te doen in Cappadocië. Het is slechts een van de weinige plaatsen die alles heeft: Een uitstekend landschap, sprookjesachtige rotsformaties en uit de rotsen gehouwen huizen, de prachtige valleien, schilderachtige heuvels, ongelooflijke monumenten van het Göreme Openluchtmuseum tot de ondergrondse stad Kaymakli en nog veel meer. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de geschiedenis. Er is eindeloos veel te doen in Cappadocië. Kies er voor om zelfstandig de belangrijkste bezienswaardigheden te bekijken of kies voor een dagtrip onder leiding van een gids. Wat je ook kiest, je zal je hier zeker niet vervelen.

Dingen die je echt moet doen in Cappadocië

Maak een ballonvaart

De ballonvaart in Cappadocië is een fantastische en opwindende ervaring, terwijl je over het sprookjesachtige landschap glijdt. Vanuit de lucht kan je genieten van het uitzicht op het unieke landschap in de regio. De ballonvaart vindt plaats net voordat de zon opkomt, waardoor je in de lucht getuige bent van een prachtige zonsopkomst boven de prachtige valleien.

Cappadocië verbreekt record

Verken de valleien en de sprookjesachtige rotsformaties

In de valleien van Cappadocië vind je alle populaire bezienswaardigheden in de regio. Je zal het prachtige landschap, sprookjesachtige rotsformaties, nederzettingen van vroeger, uit de rotsen gehouwen huizen, grotten, verborgen kerken, maandlandschap en meer ontdekken en genieten in de valleien van Cappadocië.

De grotwoningen, die ook wel bekend staan als de Fairy Chimneys, vind je in allerlei soorten maten en vormen. Elke vallei heeft zijn eigen soort grotwoningen.

Pasabag Valley

Pasabag Valley, ook wel bekend als ‘Monks Valley’ is een van de meest populaire sprookjesachtige rotsformaties in de vorm van paddenstoelen. Het is gelegen tussen Avanos en Göreme. De formaties werden ooit gebruikt als een afzonderingsplaats voor de monniken, maar zijn nu dus een zeer populaire bezienswaardigheid onder toeristen.

Het Zelve Open Air Museum

In Zelve Valley ligt een van de meest populaire openluchtmuseumgebieden van Cappadocië. Zelve Open Air Museum is gelegen tussen Avanos en Göreme en ligt ook in de buurt van Pasabag Valley. Het is onderdeel van het UNESCO werelderfgoed, waar je de scherpe puntige en brede sprookjesachtige rotsformaties kan verkennen. Het gebied is tussen de 8e en 13e eeuw een van de belangrijkste woongebieden van het Christendom geweest.

Zelve Open Air Museum in Cappadocië

Bezoek het openluchtmuseum van Göreme

Het Göreme Open Air Museum is een van de populairste bezienswaardigheden onder toeristen. Je kan hier uit rotsen gehouwen kerken zien met prachtige fresco’s uit de 10e eeuw, gemaakt door vroegchristelijke monniken.

Verken het kasteel van Uchisar

Op het hoogste punt van Cappadocië bevindt zich Uchisar. Het ligt zo’n 5 kilometer van Göreme en is het belangrijkste verdedigingspunt van Göreme. Je hebt hier de mogelijkheid om het kasteel van Uçhisar, dat ver boven alles uitstijgt, te bekijken. Ontdek de gangen en kamers en geniet vooral van het uitzicht. Door het weer is er erosie ontstaan en daarom zijn sommige delen van het kasteel helaas niet meer bereikbaar. Grotbewoners zijn nog steeds erg trots op hun woningen en nodigen je dan ook graag uit om een kijkje te nemen. > Meer lezen

Kasteel van Uçhisar in Cappadocië

Bekijk zonsopgang en zonsondergang bij panoramische uitkijkpunten

Naast de heerlijke sfeer en natuurlijke schoonheden, is Cappadocië ook een van de beste plekken ter wereld om zonsopgang en zonsondergang te bekijken in een sprookjesachtige sfeer. Er zijn verschillende mooie observatieterrassen om dit te ervaren en te genieten van het prachtige uitzichten over de valleien en de rotsformaties. Sommigen van hen zijn echt heel populair bij toeristen.

Bezoek pottenbakkersworkshops en maak er zelf een in het dorpje Avanos

In Avanos zie je verschillende geweldige traditionele aardewerkworkshops en kun je een kijkje nemen in de wereld van aardewerk, terwijl je door de straten van Avanos wandelt. Wanneer je in een van deze aardeworkshops stapt, heb je zelfs de mogelijkheid om je eigen pot te maken als je dat wil. Uiteraard onder begeleiding van lokale ambachtslieden om je te helpen met het verbeteren van je vaardigheden.

Ga ondergronds

De ondergrondse steden in Cappadocië zijn unieke gebieden die je echt niet mag missen. Ze zijn uitgehouwen uit het zachte vulkanische gesteente en met elkaar verbonden door smalle tunnels. Er wordt aangenomen dat deze ondergrondse steden werden gebouwd als schuilplaats voor de christelijke gemeenschap. Zo konden zij ontsnappen aan de druk van het Romeinse Rijk en de Arabieren.

Bezoek Ihlara Valley

Ihlara Valley is een fantastische kloof met een diepte van ongeveer 100 meter en ongeveer 10 kilometer lang. Het werd gevormd door de vulkanische activiteit van de berg Hasan en erosie door de Melendiz rivier honderdduizenden jaren geleden.

De vallei is niet alleen een natuurlijke schoonheid, maar ook een rotsachtige nederzettingsbied dat tussen de 4e en 13e eeuw na Christus een extreem kloosterleven herbergde. Je vindt er meer dan vierduizend woningen en honderd verborgen grotkerken versierd met fresco’s.

Ihlara Valley

Andere leuke activiteiten

4×4 off-road safari

Wil je op een hele andere manier de prachtige omgeving verkennen, kies er dan voor om met een 4×4 off-road safari mee te gaan. Reis over de onverharde, stof en steen geplaveide wegen, de schilderachtige maanheuvels en de rode vallei.

Quad safari

De omgeving van Cappadocië is ook enorm geschikt om te verkennen met een quad. Er zijn verschillende organisaties in de regio die dit als excursie aanbieden.

Ontdek de regio ter paard

Het ontdekken van Cappadocië ter paard is een spannend ervaring. Rij door de prachtige valleien met de sprookjesachtige rotsformaties, de lokale abrikozenboomgaarden en traditionele wijngaarden. Je komt op plekken waar je anders nooit terecht zou komen.

Dagtrip in Cappadocië

Als je de populaire bezienswaardigheden, sprookjesachtige rotsformaties, valleien, ondergrondse steden en de mooiste plekjes van Cappadocië wil ontdekken, dan is een dagtrip een uitstekende keuze. Er zijn verschillende dagtrips, die genoemd zijn in kleuren. Zo heb je de Rode Tour, Groene Tour en de Blauwe Tour.

De Rode Tour

Stedentrip Cappadocië

De Rode Tour is de meest populaire tour in Cappadocië en beslaat de hoogtepunten van de regio. Het is een dagtrip die vaak tussen 7 en 9 uur duurt. De Tour omvat populaire attracties, zoals het Openluchtmuseum van Göreme, Pasabag, Devrent Valley en Avanos. Met deze tour ga je ook naar een aardewerkfabriek, waar je kan zien hoe het beroemde Cappadosische aardewerk gemaakt wordt. Het is geschikt voor iedereen die de topattracties op een handige en informatieve manier in één dag willen zien.

SHARE

BERICHTEN DIE JE OOK LEUK VINDT