De Turkse badplaats Dalyan ligt aan de Egeïsche kust, in de provincie Muğla. Het is zowel vanuit Fethiye als Marmaris een leuk uitstapje, maar het is de laatste jaren ook uitgegroeid tot een populaire vakantiebestemming. Ongelooflijke boottochten, historische bezienswaardigheden, schone stranden en de prachtige natuur van dit geheime juweeltje van Turkije zullen je zeker verstelt doen staan. Ontdek alles wat je moet weten voor een vakantie naar Dalyan.

Algemeen

Beste reistijd: mei t/m november
Vliegtijd: tussen 3,5 en 4 uur
Tijdverschil: In de zomertijd 1 uur, in de wintertijd 2 uur
Vliegvelden: Dalaman Airport
Reistijd van vliegveld: Rond de 40 minuten

Over Dalyan

Dalyan is een unieke Turkse badplaats. De maximale bouwhoogte is hier 2,5e verdieping, waardoor je hier geen massale hotels vindt. In het centrum van Dalyan heerst een idylische sfeer, met toch voldoende toeristische mogelijkheden. De stad is de laatste jaren namelijk aardig uitgebreid, maar toch houdt het nog wel haar dorpsgevoel. Veel bezoekers aan deze vakantiebestemming gaan niet elke dag naar het strand, dit komt omdat je het strand per boot kunt bereiken. Een bezoek aan het strand is hier dus al een echt dagtripje.

Beste reistijd

Dalyan kent behoorlijk warme zomers. Zeker in juli en augustus komt de temperatuur tot ver in de 30 graden. Ga je liever voor iets minder heet weer? Dan is de lente ook een prachtige tijd om deze plaats te bezoeken. Helaas is Dalyan geen geschikte winterzonbestemming, omdat het dan relatief natte periodes kent. Uiteraard zijn de temperaturen, zeker vergeleken met Nederland, nog prima te doen.

Leuke weetjes

Om het strand te bereiken, moet je eerst een boottochtje maken over de rivier. Het zal je misschien dan ook niet verbazen, maar de boot is in dit gebied het meest gebruikte vervoersmiddel.

Zien & Doen in Dalyan

Goedkoop op vakantie naar Dalyan? Dit zijn de beste aanbiedingen

Meer bestemmingen in de buurt

Meer over Dalyan

  • Kajakken in Turkije: 8 mooiste plekken langs de kust
  • Eerste Caretta caretta nest in Dalyan van 2023
  • 25 mooiste plekken in Turkije om te bezoeken