Iğdır, gelegen in de regio Oost-Anatolië, herbergt natuurlijke en historische schoonheden. Het hoogtepunt is een bezoek aan de beroemde berg Ararat. Het is een stad voor de echte ontdekkingsliefhebber.

Algemeen

Beste reistijd: April t/m september
Vliegtijd: Directe vlucht vanaf Istanbul duurt 2,5 uur
Tijdverschil: In de zomertijd 1 uur, in de wintertijd 2 uur
Vliegvelden: Şehit Bülent Aydın Airport
Reistijd van vliegveld: Rond de 30 minuten

Over Iğdır

Iğdır, de toegangspoort tot het oosten van Turkije en de eerste stad die de zon in het land ontmoette, is een van de routes die je moet zien. De stad, die sinds de oudheid vele beschavingen heeft voorgebracht, nodigt je uit voor een mystieke reis met zijn architectuur, historische en culturele rijkdom. Oogverblindend met de pracht van de berg Ararat, het hoogste punt van Turkije, belooft Iğdır je ook een onvergetelijke vakantie-ervaring met zijn rijke culinaire cultuur.

Beste reistijd

Met een continentaal klimaat is de zomer in Iğdır heet en droog en de winter koud en vochtig. De beste tijd om Iğdır te bezoeken is dus in de lente- en zomermaanden, wanneer je getuige kan zijn van de weelderige natuur van de stad en ook kan deelnemen aan de festivals van de stad. U kunt een reis van 3 tot 4 dagen plannen om Iğdır ten volle te bezoeken en alle aspecten te verkennen.

Leuke weetjes

Hoewel Iğdır een milder klimaat heeft in vergelijking met andere oostelijke provincies, kan het tijdens de wintermaanden behoorlijk koud zijn. Dus als je van plan bent om Iğdır in de wintermaanden te bezoeken, vergeet dan niet om warme winterkleding mee te nemen.

Zien & Doen in Iğdır