Mardin is het pareltje van het zuidoosten in Turkije. Met haar unieke textuur en geweldige architectuur, nodigt het iedereen uit om gefascineerd te raken door de echte schoonheid in dit gebied.

Algemeen

Beste reistijd: In de lente of de herfst
Vliegtijd: Vanaf Istanbul is het ongeveer 2 uur vliegen.
Tijdverschil: In de zomertijd 1 uur, in de wintertijd 2 uur
Vliegvelden: Prof. Dr. Aziz SANCAR Airport
Reistijd van vliegveld: Rond een half uur

Over Mardin

Mardin, een stad opgesloten in de tijd, ligt tussen de rivieren Dicle en Fırat. Met zijn unieke textuur en verbazingwekkende architectuur nodigt Mardin iedereen uit om gefascineerd te raken door zijn schoonheid. Met een bevolking van 796.237 is Mardin een oude stad. Gekenmerkt door de geschiedenis zelf, gaan de wortels van de stad terug tot het paleolithicum. De stad is de thuisbasis van vele beschavingen en wordt geraakt door verschillende culturen en naties.

Mardin, een van de oudste steden van Noord-Mesopotamië, bevat veel historische bezienswaardigheden om versteld van te staan. Het was niet alleen het toneel van grote veldslagen en historische gebeurtenissen, de stad was ook een centrum van beschaving in de geschiedenis. Met zijn 11 provincies is Mardin de parel van Zuidoost-Anatolië.

Beste reistijd

Mardin heeft een mengsel van twee klimaten. Het klimaat van de stad verandert tussen continentaal en mediterraan. Vanwege de geografische ligging van de stad zijn de wintermaanden behoorlijk koud. De koudste maand van het seizoen is januari.

De meest geschikte tijd om Mardin te bezoeken is in de lente of de herfst. Als je Mardin in juni bezoekt, heb je misschien de kans om het International Cherry Festival mee te maken.

Leuke weetjes

Antalya is de hoofdstad van de gelijknamige provincie Antalya. Ze heeft ongeveer 700.000 inwoners. Antalya bestaat uit vijf stadsdelen: Konyaalti, Aksu, Muratpasa, Kepez en Dosemaelti. In de zomer kun je heerlijk genieten van de warme temperaturen, maar wist je dat je in Antalya ook heel goed kan skiën in de winter?

Zien & Doen in Mardin