Een goede reisvoorbereiding begint bij het controleren van de benodigde reisdocumenten. Het zou toch heel jammer zijn als je je vakantie moet annuleren, omdat je niet hebt gecheckt of je paspoort of ID-kaart nog geldig is. Een visum heb je voor Turkije niet meer nodig, maar er zijn uiteraard nog wel wat regels waar je aan moet voldoen. Wat zijn de actuele regels voor paspoort of ID-kaart om Turkije binnen te kunnen komen?

De reisdocumenten

Je mag Turkije inreizen met zowel een paspoort als een ID-kaart. Als je met een ID-kaart het land betreed, krijg je een apart papiertje mee, deze moet je goed bewaren en moet je tonen als je Turkije weer verlaat. Bij een paspoort krijg je gewoon een stempel. Beide documenten moeten bij aankomst in Turkije nog minimaal 6 maanden geldig zijn. Daarnaast moet je paspoort nog minimaal één lege visumpagina hebben.

Hoe lang mag je als toerist in Turkije verblijven?

Ondanks dat je geen visum meer hoeft aan te vragen voor Turkije, mag je niet onbeperkt in Turkije verblijven. De 180/90 dagen regel geldt nog steeds. Dit betekent dat je in 180 dagen tijd maar 90 dagen in Turkije mag zijn. Doe je dit niet, dan kun je te maken krijgen met hoge boetes en eventueel een inreisverbod voor een bepaalde periode.

Douaneregels in Turkije

Uiteraard moet je ook rekening houden met regels wat je wel en niet mee mag nemen naar Turkije. Dit zijn de zogenaamde douaneregels. Van sommige producten mag je bijvoorbeeld maar een x aantal van meenemen, terwijl andere producten of dingen simpelweg verboden zijn. Neem je dat toch mee en wordt je gepakt bij de douane, dan kun je zomaar het land uitgezet worden. Hou je dus aan deze regels!

SHARE

BERICHTEN DIE JE OOK LEUK VINDT

LAAT EEN REACTIE ACHTER