Een vakantie naar Fethiye betekent optimaal genieten zonder de echte massatoerisme. Fethiye wordt vaak niet gekozen als strandbestemming, maar is echt een ideaal uitgangspunt om de omliggende bezienswaardigheden en ruïnes te bezoeken.

Algemeen

Beste reistijd: Het hele jaar door
Vliegtijd: Rond de 3,5 uur
Tijdverschil: In de zomertijd 1 uur, in de wintertijd 2 uur
Vliegvelden: Dalaman Airport
Reistijd van vliegveld: Rond een uur

Over Fethiye

Fethiye is een waar vakantieparadijs met heerlijke hotels, uitgaansmogelijkheden en vele toeristische bezienswaardigheden. Ölüdeniz is bijvoorbeeld een prachtig natuurwonder. Ook is de locatie prachtig om te duiken. Onder water kom je, naast kleurrijke vissen, ook eeuwenoude ruïnes tegen. Wil je liever historische schoonheiden ontdekken, bezoek dan de spookstad Kayaköy.

Beste reistijd

Vanaf april stijgt de temperatuur van 20 graden tot ruim 30 graden in juli en augustus. Ook in de september en oktober is het hier nog prima weer. Fethiye is ook een uitstekende winterbestemming, omdat het de perfecte uitvalsbasis is voor dagtripjes naar bezienswaardigheden en ruïnes.

Leuke weetjes

Fethiye is gelegen op de plek van een oude stad, genaamd Telmessos. Sommige van deze overblijfselen zijn nog steeds terug te vinden. Uiteindelijk is het vernoemd naar een Turkse kapitein, Fethi Bey. Hij was de eerste piloot van de Ottomaanse luchtmacht.

Zien & Doen in Fethiye

Goedkoop op vakantie naar Fethiye? Dit zijn de beste aanbiedingen

Meer bestemmingen in de buurt