Adana is een provincie in het zuiden van Turkije. De grootste stad heet toevallig ook Adana. Er leven ruim 1,6 miljoen mensen in deze stad, waarmee het ook meteen de meest dichtbevolkte stad van Turkije is. Adana trekt elk jaar meer dan een miljoen toeristen, dankzij de geweldige moderne, natuurlijke en historische bezienswaardigheden. Bezoek Adana en ontdek wat de stad allemaal te bieden heeft.

Algemeen

Beste reistijd: mei t/m november
Vliegtijd: tussen 3,5 en 4 uur
Tijdverschil: In de zomertijd 1 uur, in de wintertijd 2 uur
Vliegvelden: Adana Şakirpaşa Airport 
Reistijd van vliegveld: Van vliegveld naar de stad Adana is 10 minuten.

Over Adana

Adana is een provincie in het zuiden van Turkije. De grootste stad heet toevallig ook Adana. Er leven ruim 1,6 miljoen mensen in deze stad, waarmee het ook meteen de meest dichtbevolkte stad van Turkije is. Het is een belangrijk cultureel centrum en heeft een van de meest productieve landbouw ter wereld. De stad herbergt verschillende culturen en staat bekend om de populaire Adana kebab. Adana trekt elk jaar meer dan een miljoen toeristen, dankzij de geweldige moderne, natuurlijke en historische bezienswaardigheden.

Beste reistijd

Adana heeft een mediterraan klimaat, dus de winters zijn mild en nat en de zomers heet en droog. De warmste maand is augustus en de koelste maand is januari. We raden je aan om Adana in het late voorjaar of het late najaar te bezoeken vanwege de aangename gemiddelde temperaturen. Het wordt ook aanbevolen om ten minste drie of vier dagen van Adana te genieten.

Belangrijke info

Lopen is een makkelijke manier om de stad Adana te ontdekken. Alle bezienswaardigheden zijn op loopafstand. Over het algemeen is Adana een veilige stad, maar aangeraden is om de wijken Hürriyet en Kiremithan te vermijden.

Zien & Doen in Adana

Eten & Drinken in Adana