Hatay, ook wel Antakya genoemd, is de meest zuidelijke stad van Turkije en grenst aan de Middellandse Zee, Syrië, Gaziantep en Adana. Hatay is een cultureel diverse stad en trekt jaarlijks meer dan een half miljoen lokale en internationale toeristen. Check hier alle toeristische informatie die je nodig hebt voor een bezoekje aan deze prachtige stad.

Algemeen

Beste reistijd: De vroege lente of late herfst
Vliegtijd: Met een directe vlucht vanaf Istanbul rond 1,5 uur
Tijdverschil: In de zomertijd 1 uur, in de wintertijd 2 uur
Vliegvelden: Hatay Airport
Reistijd van vliegveld: Rond de 40 minuten

Over Hatay

Hatay is de thuisbasis geweest van vele grote beschavingen van de oudheid tot de moderne tijd. Tegenwoordig wonen er veel mensen van verschillende religies en overtuigingen samen in Hatay. Door deze diversiteit belooft de stad haar bezoekers een unieke ervaring. De stad heeft veel artefacten uit verschillende tijden van de geschiedenis en heeft de beste keuken die een stad te bieden heeft.

Beste reistijd

Hatay heeft een typisch mediterraan klimaat met hete droge zomers en regenachtige warme winters. De warmste maand is augustus en de koelste maand is januari. We raden je aan om Hatay te bezoeken in het vroege voorjaar of het late najaar wanneer het weer warm en gastvrijer is. Het is ook aan te raden om minimaal drie tot vier dagen van Hatay te genieten, zodat je voldoende tijd hebt om de vele aspecten van deze prachtige stad te ontdekken.

Leuke weetjes

Hatay is een populaire bestemming voor toeristen. Er zijn twee populaire districten, Iskenderun en Antakya. Antakya is het historisch centrum. Als je zoveel mogelijk van de cultuur wil ontdekken, dan kun je het beste een hotel zoeken in Antakya. Er zijn hier genoeg hotels te vinden. Ondanks dat Hatay een populaire bestemming is, ook voor internationale toeristen, wordt er heel weinig Engels gesproken. Een beetje voorkennis van de Turkse taal is wel nodig. Gelukkig is de bevolking hier echt enorm vriendelijk en kom je ook wel een eind met handen- en voeten.

Zien & Doen in Hatay

Eten & Drinken in Hatay