De provincie Denizli ligt aan de weg van Izmir naar Antalya en Konya, vlakbij de merkwaardige kalksteenterrassen van Pamukkale. Wie kent dat nou niet? Gelukkig valt hier nog veel meer te beleven. Zo is het ook de thuisbasis van het gezondheidstoerisme mede door de vele warmwaterbronnen die zich hier bevinden. Hier vind je alle toeristische informatie die je nodig hebt voor een vakantie naar Denizli.

Algemeen

Beste reistijd: mei t/m november
Vliegtijd: Rond de 3,5 uur
Tijdverschil: In de zomertijd 1 uur, in de wintertijd 2 uur
Vliegvelden: Luchthaven Denizli Çardak
Reistijd van vliegveld: Rond de 30 minuten

Over Denizli

Denizli is de hoofdstad van de provincie Denizli. Deze provincie ligt aan de weg van Izmir naar Antalya en Konya. Iedereen kent Denizli wel vanwege Pamukkale, de prachtige kalksteenterrassen. Hierboven is ooit een stad gebouwd, Hiërapolis. De overblijfselen van de stad kun je bezoeken. Beide staan op de Unesco Werelderfgoedlijst. In het stadscentrum is, behalve een klein archeologisch museum, niet veel te doen.

Beste reistijd

Denizli ligt in de Egeïsche Zeeregio en kent behoorlijk warme zomers. Zeker in juli en augustus komt de temperatuur tot ver in de 30 graden. De meeste toeristen die Denizli bezoeken, doen dat voor Pamukkale en Hiërapolis. April, mei, september en oktober zijn dan eigenlijk geschiktere maanden. Ga je toch in het hoogseizoen, zorg dan voor een goede bescherming tegen de zon.

Geschiedenis

Denizli werd al in de 12e eeuw door de Seldsjoeken gesticht. 5 kilometer verder lag de plek Laodikeia. De Seldsjoeken besloten deze plek in de richting van Denizli te verhuizen. Daarom wordt het tegenwoordig ook nog wel eens Denizli-Ladik genoemd. De stad lag op de handelsroute tussen het oosten en het westen. De Osmanen verhieven deze stad dan ook tot hoofdstad van een groot landbouwstreek. Lang kon de bebouwing in de streek trouwens niet lang staan, het werd in het verleden ontzettend vaak deels of helemaal vernietigd door aardbevingen.

Zien & Doen in Denizli