Groepsreis Turkije

Wil je Turkije echt leren kennen, maar wil je liever niet alleen op stap? Maak dan een indrukwekkende groepsreis door Turkije. Ga jij voor het bekende Istanbul of kies je toch liever voor het onontdekte Oost-Turkije? Alles is mogelijk!

5 redenen voor een groepsreis door Turkije

1. Het echte Turkije ontdekken

Met een groepsreis door Turkije leer je het land echt het beste kennen. Het wordt een ervaring om nooit te vergeten. Cultuur vind je namelijk in overvloed in Turkije, voor welke groepsreis je ook kiest. In het hele land zijn oneindig veel overblijfselen te vinden van een lange en rijke geschiedenis. Een groepsreis is een echte aanrader voor de liefhebber van cultuur en historie.

2. Je ziet meer van Turkije

Uiteraard kun je ook op eigen houtje door Turkije reizen. Met groepsreizen heb je echter altijd een ervaren reisleider mee. Deze gids weet precies wat interessant is en wat de verborgen plekjes zijn. Zo ontdek je dingen die je waarschijnlijk alleen nooit gezien zou hebben.

3. Ontmoet de lokale bevolking

Wil je tijdens een groepsreis ook wel wat meer van het land zelf leren en in contact komen met de lokale bevolking? In Turkije is dat geen probleem. De mensen in Turkije staan bekend als enorm gastvrij. Waar je ook komt, overal zal je met open armen ontvangen worden. Het wordt over het algemeen zeer gewaardeerd als je veel

4. Je bent nooit alleen

Ondanks dat Turkije redelijk veilig is om doorheen te reizen, kunnen we ons voorstellen dat je dat misschien toch wel een beetje spannend vindt. Zeker als je voor de eerste keer Turkije gaat bezoeken. Tijdens een groepsreis ben je in ieder geval nooit alleen en je hebt altijd iemand om je heen om de mooiste reismomenten te delen.

5. Groepsreizen zijn een stuk goedkoper

Bij groepsreizen worden de prijzen voor vervoer en accommodaties gedeeld door iedereen die meegaat. Hierdoor valt de prijs een stuk lager uit dan als je alles alleen en zelf boekt. Ook krijgen groepen vaak kortingen bij excursies en attracties.

De leukste groepsreizen door Turkije op een rijtje:

Groepsreis Turkije

Rondreis Cappadocië & afsluiting in 5* hotel

Tijdens deze prachtige rondreis gaat u Cappadocië verkennen. Op het programma staan vele bezienswaardigheden waaronder; Mevlana Museum & Sultanhan Keravanserai, Göreme (UNESCO lijst van werelderfgoederen), Onderaarde stad Kaymakli, Dal van de monniken, de Turkse Riviera, de antieke stad Perge en het Romeinse theater Aspendos. Na uw rondreis kunt u heerlijk wegdromen aan het mooie strand of bij het zwembad van het vijfsterrenhotel.

16-daagse rondreis door Oost-Turkije

Oost- Turkije is bij veel mensen onbekend en wordt weinig bereisd. De streek herbergt een prachtige natuur zoals de omgeving van het intens blauwe Vanmeer, de besneeuwde berg Ararat en het maanlandschap van Cappadocië. Ontdek dit belangrijk kruispunt van culturen tijdens een Oost-Turkije rondreis. Je treft er het oudste tempelcomplex ter wereld, Göbekli Tepe, de indrukwekkende grafheuvel van Nemrut Dagi, oude Selçukse monumenten, de laatste resten van het Armeense erfgoed en de springlevende cultuur van de Koerden. Oost-Turkije is van begin tot eind adembenemend mooi!

Istanbul Ortaköy moskee

16-daagse rondreis Turkije

Een complete rondreis door Turkije, die begint in Istanbul en eindigt in Ankara. Bezoek in Istanbul de gezellige bazaar, de Aya Sofia en de Blauwe Moskee. Over de Bosporus bezoek je het paard in Troje, opgravingen bij Efese en Bergama en de kalkterrassen bij Pammukale. Tijdens een boottocht ontdek je de grillige Turkse kust en de Middellandse Zee. In het afgelegen, sprookjesachtige Cappadocië vind je huizen en kerken uitgehouwen uit de rotsen. Hierna reis je naar het zoutmeer Tuz Gölü, het een na grootste meer van het land. Een bezoek aan Ankara, de hoofdstad van Turkije, mag natuurlijk niet ontbreken.

20-daagse rondreis door Oost-Turkije

Het nog weinig bezochte, dunbevolkte oosten van Turkije biedt een grote diversiteit aan interessante bezienswaardigheden in een altijd wisselend decor van de Anatolische hoogvlakte en de groene Zwarte Zeekust. Ontdek bijvoorbeeld het bizarre landschap in Cappadocië en het Byzantijnse Sumelaklooster. De uitgewerkte vulkaan Ararat is beroemd omdat hier de Ark van Noach gestrand zou zijn. De stad Diyarbakir is een sfeervolle oosterse handelsstad aan de bovenloop van de Tigris. Bij de berg Nemrut Dagi staan kolossale konings- en godenbeelden die een piramidevormige grafheuvel omringen.

Pamukkale in Turkije: Denizli

15-daagse rondreis Parel van de Oriënt

Turkije, land van verdwenen oudheden, wonderen der natuur én de beste stranden. Waar Romeinse opgravingen hand in hand gaan met unieke kalksteenterrassen. Waar in de rotsformaties van Cappadocië de christenen ondergrondse steden bouwden. En waar de Ottomaanse sultan met zijn harem er lustig op los leefde. In Istanbul, de magische poort naar Azië, waar oost en west elkaar nog altijd ontmoeten. Turkije is bovendien een uiterst gastvrij land met gouden stranden en een gevarieerde Turkse keuken. Reis mee naar het Nabije Oosten en stap in de wereld die we de Oriënt noemen.

Christelijke reis: 11-daagse rondreis door Bijbels Turkije

Turkije was ooit de poort waardoor het Evangelie Europa binnenkwam. De apostel Paulus schreef zijn brieven aan de Zeven Gemeenten van Klein-Azië. Op deze reis beginnen we in de Turkse stad Izmir, het vroegere Smyrna en reizen we via Pergamon en Thyatira naar Sardes. We zien Laodicea en Efeze. Een mooie en leerzame Bijbelse reis.

bibliotheek van Celsus in Efeze
Cappadocië göreme open air museum

8-daagse singlereis door Wonderlijk Cappadocië

Een sprookje, een betere omschrijving voor Cappadocië is er niet. Wonderbaarlijke rotsformaties in de meest bizarre vormen en maten en verborgen ondergrondse steden, tot wel elf verdiepingen diep. Dit unieke gebied met een lange geologische geschiedenis en sporen van duizenden jaren bewoning is een echte trekpleister en hoort absoluut op je bucketlist thuis. De antieke stad Anemurium, het Tarsus van apostel Paulus, de karavanserais aan de oude karavaanroute en de badplaatsen Alanya en Antalya staan ook op het programma. Een reis vol afwisseling!