Mocht je van plan zijn om Erzurum te bezoeken, doe dat dan vooral in de winter. Deze plaats is de perfecte winterbestemming in Turkije, vooral voor diegene die gek zijn op wintersport.

Algemeen

Beste reistijd: De wintermaanden
Vliegtijd: Met een tussenstop op Istanbul meer dan 8 uur
Tijdverschil: In de zomertijd 1 uur, in de wintertijd 2 uur
Vliegvelden: Erzurum Airport
Reistijd van vliegveld: 16 kilometer

Over Erzurum

Erzurum werd vroeger Theodosiopolis genoemd. Sinds het begin van de geschiedenis, sinds Mesopotamië, is het altijd een kritieke stad geweest. Het was altijd in de greep geweest van regionale grootmachten, zoals de Romeinen, Byzantijnen, de Seljuq-dynastie en het Ottomaanse rijk.

Voor de Republiek Turkije heeft de plek ook een belangrijke plaats. Het is een van de steden waar Mustafa Kemal Atatürk in 1919 onafhankelijkheidscongressen organiseerde, samen met Sivas en Amasya.

Erzurum ligt in Oost-Anatolië en wordt door miljoenen toeristen bezocht, vooral in de winter voor de wintersport.

Beste reistijd

Mocht je van plan zijn om deze bestemming te bezoeken, doe dat dan vooral in de winter. Het is namelijk de perfecte winterbestemming in Turkije, vooral voor diegene die gek zijn op wintersport.

Verblijftip

Vanwege de populariteit als skiresort, zijn er ook genoeg accommodaties beschikbaar in het gebied. Een goed voorbeeld is bijvoorbeeld Dedeman Palandöken Hotel.

Zien & Doen in Erurum