Marmaris is een toeristenstad aan de Egeïsche kust. Marmaris is één van de meest geliefde bestemmingen van Turkije, vanwege het heerlijke klimaat, prachtige resorts, het bruisende nachtleven en gezellige stadsleven.

Algemeen

Beste reistijd: mei t/m oktober
Vliegtijd: Rond de 3,5 uur
Tijdverschil: In de zomertijd 1 uur, in de wintertijd 2 uur
Vliegvelden: Dalaman en Bodrum
Reistijd van vliegveld: Dalaman: 1,5 uur. Bodrum: 2,5 uur

Over Marmaris

De Egeïsche kust is de naam voor het deel van de Middellandse Zee dat tussen Griekenland en Turkije ligt. Een prachtig stukje Turkije met azuurblauwe baaien, ongerepte natuur, kleurrijke bazaars en veel overblijfselen uit oude tijden. Een populaire badplaats aan deze heerlijke kust is Marmaris, gelegen aan een kristalheldere baai en tegenwoordig een van de belangrijkste toeristencentra van Turkije. Er zijn talrijke vakantiehotels en Marmaris heeft de grootste en meest luxueuze jachthaven van het kustgebied. Hier liggen veel luxe schepen en plezierjachten aangemeerd.

Beste reistijd

Marmaris is een aangename badplaats die in het zuidwesten van Turkije gelegen is. Het ligt aan een beschutte baai, waardoor Marmaris vaak net iets beter weer heeft dan in de nabijgelegen plekken. Ga je voor zon, zee en strand, dan is de periode juni tot en met september de beste reistijd. Hou er rekening mee dat het in juli en augustus erg heet kan zijn, met uitschieters naar 40 graden. Kom je voor cultuur en bezienswaardigheden, dan kun je beter in het voorjaar of najaar reizen. De temperatuur is dan al lekker, alleen heb je wel meer kans op regen en bewolking.

Leuke weetjes

Wandel langs de strandpromenade naar het centrum of juist de andere kant op. Hier is altijd wat te beleven met talloze gezellige barretjes. Een hele straat is gewijd aan bars en nachtclubs. Het staat bekend als Bar Street. Je kunt ook veel bars en cafés verspreid langs het strand, waar je heerlijk kan genieten van een drankje tijdens zonsondergang.

Zien & Doen in Marmaris

Eten & Drinken in Marmaris