Izmir is de 3e grootste stad van de Republiek Turkije, na Istanbul en Ankara. Met haar prachtige stranden, vrolijke mensen en dynamische sociale leven is Izmir een van de meest populaire bestemmingen in Turkije.

Algemeen

Beste reistijd: De zomermaanden
Vliegtijd: Directe vlucht vanaf Amsterdam 3,5 uur
Tijdverschil: In de zomertijd 1 uur, in de wintertijd 2 uur
Vliegvelden: Izmir Adnan Menderes Airport
Reistijd van vliegveld: Naar het centrum is het ongeveer 30 minuten

Over Izmir

Izmir is de 3e grootste stad van de Republiek Turkije, na Istanbul en Ankara. Met haar prachtige stranden, vrolijke mensen en dynamische sociale leven is Izmir een van de meest populaire bestemmingen in Turkije. Ook staan ​​de inwoners van Izmir bekend als de gelukkigste van het land. Overal zie je vrolijke mensen rondhangen met vrienden op openbare plaatsen of in het theater of andere culturele activiteiten. Zelfs vandaag de dag verhuizen immigranten liever naar Izmir dan naar andere metropolen als Istanbul, Ankara of Bursa.

Beste reistijd

Izmir is een populaire bestemming in de zomer. Toch kan je deze plek het hele jaar door bezoeken en genieten van alles wat deze plek je te bieden heeft. Als je op zoek bent naar een zon-, zee- en strandbestemming, dan is de zomer het juiste seizoen om af te reizen.

Leuke weetjes

Een van de meest opvallende kenmerken van Izmir is de kosmopolitische structuur sinds de geschiedenis. Veel groepen met verschillende overtuigingen en etniciteiten leven in vrede en rust samen. Als toerist kun je gemakkelijk de stad verkennen en de dialoog aangaan met mensen. Vooral op populaire locaties kunt u in het Engels communiceren.

Zien & Doen in Izmir