De vakantiebestemming Kemer heeft de laatste jaren werkelijk een facelift ondergaan! Kemer is gelegen aan de voet van het reusachtige Taurusgebergte en is een waar paradijs voor de levensgenieter en voor diegene die zijn vakantie middenin de natuur wil doorbrengen.

Algemeen

Beste reistijd: mei t/m november
Vliegtijd: tussen 3,5 en 4 uur
Tijdverschil: In de zomertijd 1 uur, in de wintertijd 2 uur
Vliegvelden: Antalya Airport
Reistijd van vliegveld: Ongeveer 1 uur

Over Kemer

De vakantiebestemming Kemer heeft de laatste jaren werkelijk een facelift ondergaan! Kemer is gelegen aan de voet van het reusachtige Taurusgebergte en is een waar paradijs voor levensgenieter en voor diegene die zijn vakantie middenin de natuur wil doorbrengen.

Buiten de zalige rust die je hier vindt, zijn er in de omgeving ook tal van bezienswaardigheden die zeer de moeite waard zijn. Verder is de plek door de jaren heen uitgegroeid tot een prachtig vakantieoord met een moderne jachthaven, gezellige barretjes, restaurants en exclusieve boetiekjes.

Beste reistijd

In Kemer is er in de wintermaanden sprake van een mild klimaat en in het voor- en najaar warme temperaturen. Vanaf het voorjaar loopt de temperatuur op van 20 graden tot aan boven de 30 graden in juli en augustus.

Geschiedenis

Kemer was een oude Griekse stad en heette toen Idyros. Na het Ottomaanse tijdperk heette het lange tijd Eski Köy (oud dorp), totdat in 1916 – 1917 een 23 km lange stenen muur werd gebouwd. Hiermee wilde ze de bergstroom kanaliseren. Het water konden ze gebruiken voor het water geven van het land. De muur zelf beschermde de stad tegen overstromingen. De naam Kemer verwijst dan ook naar die muren.

Voor de bevolkingsuitwisseling tussen Turkije en Griekenland, leefden deze twee bevolkingsgroepen vreedzaam naast elkaar. In het dorp Aslanbucak staat nog steeds een watermolen die vroeger toebehoorde aan de Grieken van het dorp Kemer en Aslanbucak, maar de molen bevindt zich momenteel in privébezit.

Tot de jaren zestig was er geen wegverbinding en was de wijk alleen per boot bereikbaar. Daarna werd er een weg aangelegd en vanaf de jaren tachtig volgde een grote investering in infrastructuur, gepland door de staat en gefinancierd door de Wereldbank, gericht op het ontwikkelen van een grote toeristenindustrie.

Zien & Doen in Kemer