Ankara is de hoofdstad van Turkije en wordt soms een beetje overschaduwd door Istanbul, maar deze stad is het bezoeken echt meer dan waard! In Ankara kun je je zeker 2 tot 3 dagen goed vermaken, waardoor het een uitstekende bestemming is voor een stedentrip. Je kan Ankara ook gebruiken als uitvalsbasis voor een rondreis, bijvoorbeeld naar Cappadocië of richting de Zwarte zeekust. Lees hier meer over een stedentrip Ankara en over wat er te doen is in de omgeving.

Algemeen

Beste reistijd: Buiten de zomermaanden
Vliegtijd: 3 uur en 45 minuten
Tijdverschil: In de zomertijd 1 uur, in de wintertijd 2 uur
Vliegvelden: Ankara Esenboga
Reistijd van vliegveld: Vanaf Ankara Esenboga is het ongeveer 35 minuten naar de stad

Over Ankara

Veel reizigers links liggen en kiezen voor het flirterige Istanbul, maar de Turkse hoofdstad is allesbehalve een saaie metropool. Ankara heeft een bruisend straatleven, uitstekende restaurants en prachtige winkelcentra. Bezoek een van de moskeeën en musea die je alles vertellen over de Ottomaanse geschiedenis. Een vakantie in Ankara natuurlijk niet compleet zonder een eerbetoon aan Mustafa Kemal Atatürk, de grondlegger van de huidige republiek, die ligt opgebaard in een monumentaal mausoleum bovenop een heuvel.

Beste reistijd

Ankara kan in de zomermaanden buitengewoon heet worden. Door de ligging midden in Turkije is er geen zeewind die voor de nodige verkoeling kan zorgen. De rest van het jaar is uitermate geschikt om de hoofdstad te bezoeken, al moet je wel altijd zorgen voor warme kleding, in de winter is dit trouwens echt een must!

Geschiedenis

Op 27 december 1919 kwamen Atatürk en andere bevelhebbers van de Turkse Onafhankelijkheidsoorlog naar Ankara en begonnen gevechten en revoluties te plannen. Destijds was Ankara een kleine stad, zonder landbouw- of industriële. waarde. Vanwege de ligging in het midden van Anatolië, bleek het toch de beste keuze om het commandocentrum te zijn. Op 13 oktober 1923 werd Ankara officieel de hoofdstad van de nieuwe republiek en werd het symbool van de stichting van Turkije.

Zien & Doen in Ankara