Een auto huren in Turkije geeft je veel vrijheid. Turkije is een enorm land en toeristische attracties zoals Istanbul, Cappadocië, de thermale baden van Pamukkale en de ruïnes van Efeze liggen allemaal ver van elkaar vandaan. Een van de grootste voordelen van een auto huren in Turkije is dat je meer verborgen juweeltjes in het land kan bezoeken.

Info & Tips

Is een auto huren veilig in Turkije?

Een auto huren in Turkije is in principe veilig. De meeste verhuurders zijn dan ook betrouwbaar. Wil je echt 100% veilig een auto huren? Maak dan gebruik van Sunny Cars. Zij maken gebruik van een All-Inclusive formule, waar alles in de prijs zit inbegrepen. Je komt dus niet voor onverwachte kosten te staan en je bent goed verzekerd mocht er iets gebeuren. Ook ter plekke is het veilig om een auto te huren. Je moet alleen zorgen dat je wel het meest uitgebreide verzekeringspakket erbij neemt. Het klinkt misschien aantrekkelijk om zo goedkoop mogelijk te huren, maar mocht je toch een ongeval krijgen, dan zijn de gevolgen niet te overzien.

Tip: Op welke manier je ook huurt, maak altijd foto’s van de auto voordat je deze gebruikt. Zo heb je in ieder geval bewijs dat bepaalde schade niet van jou is.

Hoeveel kost het huren van een auto in Turkije?

Hoe langer je een auto huurt, hoe lager de prijs per dag die je betaald. Wij raden het dan ook af om een auto te huren voor één dag. Voor één dag ben je vaak al meer dan €40,- kwijt, terwijl als je een auto huurt voor een week, dan zit de prijs rond de €200 euro. Reken maar uit wat voordeliger is.

Voorwaarden auto huren in Turkije

  • Je bent 21 jaar of ouder (Sommige verhuurders hanteren een hogere minimumleeftijd)
  • Je moet minimaal één jaar in het bezit zijn van een geldig rijbewijs
  • Bij de meeste verhuurbedrijven is een creditcard verplicht

Als je niet zoveel ervaring hebt met autorijden in Nederland, dan raden wij het af om een auto te huren in Turkije. Ook is het handig als je in ieder geval al vaker in het buitenland gereden hebt. Ben je van plan om in één stad te blijven of zijn de afstanden die je wil afleggen niet zo groot, maak dan gebruik van het openbaar vervoer in Turkije. Dit is voor korte afstanden prima geregeld en is ook nog eens een stuk goedkoper!

Is autorijden in Turkije veilig?

Is het veilig om in Turkije te rijden? Het zal je misschien verbazen, maar het autorijden in Turkije is eigenlijk prima te doen. Alle grote steden zijn met elkaar verbonden door grote snelwegen en ook de wegen eromheen verkeren in uitstekende staat. Als je in de landelijkere gebieden komt, zoals in Oost-Turkije, zijn de wegen iets minder, maar nog steeds prima berijdbaar. Uiteraard zijn er wel een aantal dingen waar je rekening mee moet houden, als je in Turkije wil auto rijden. Ontdek hoe je zo veilig mogelijk kan autorijden in Turkije en leer meer over de verkeersregels.

Vergeet je creditcard niet!

Een auto huren in Turkije is zonder creditcard heel lastig. Misschien dat bepaalde verhuurbedrijven ter plekke nog wel coulant kunnen zijn, maar bij 99% is het helaas wel verplicht. Dit heeft te maken met de borg. Het is belangrijk om een creditcard mee te nemen die op naam staat van de hoofdbestuurder. Een creditcard op een andere naam zal niet geaccepteerd worden. Dit geldt ook voor prepaid creditcards.

Extra tips:

Extra bestuurder

Wil je dat meerdere personen gebruik kunnen maken van de huurauto, geef dit dan aan. Hier moet je namelijk extra voor betalen. Doe je dit niet, dan mag allen de hoofdbestuurder de auto besturen.

Tolwegen

Betalen bij tolwegen kan alleen met de elektronische betaalsystemen HGS of OGS. Contant of met pin betalen bij tolstations is in Turkije niet mogelijk. Wil je dus gebruik maken van de tolwegen in Turkije, vraag dan bij het verhuurbedrijf na of de auto beschikt over een van deze elektronische betaalsystemen.

SHARE

BERICHTEN DIE JE OOK LEUK VINDT

LAAT EEN REACTIE ACHTER