Een paardensafari is een geweldig leuke excursie, vooral voor kinderen en gezinnen. Als een quad een beetje te veel opwinding is, ga dan naar een van de vele paardenranches in het gebied. Het is een van de beste dingen om te doen in Cappadocië. Cappadocië staat namelijk ook wel bekend als het ‘land van mooie paarden’ en deze excursie op een van de paardenboerderijen tussen Avanos en Göreme is een onvergetelijke ervaring.

Paardensafari in Cappadocië is geschikt voor ruiters van alle niveaus, van beginners tot meer ervaren ruiters. De tochten beginnen namelijk meestal met een korte oriëntatie, en je wordt daarna gekoppeld aan een paard dat past bij jouw ervaringsniveau. De excursie neemt je mee naar verborgen plekken die niet toegankelijk zijn voor ander soort voertuigen. Je bezoekt oude kerken en klooster die in de rots zijn uitgehouwen, evenals de groten die buiten de gebaande paden liggen. Voor een echt unieke ervaring, kies jij er voor om Cappadocië te verkennen op een paard.

Wat kun je verwachten van een paardensafari?

Je hoeft je in ieder geval geen zorgen te maken als je weinig ervaring hebt, je krijgt namelijk les van te voren. Ook de paarden hebben veel ervaring en kennen de routes. Je kan dus echt genieten van ene opwindend maar vredig uitje. Het is de perfecte manier om de natuurlijk wonderen te ontdekken en te verkennen. Te midden van een prachtig landschap van imposante rotsformaties kun je vanaf het paard over de valleien kijken

Een paardensafari duurt vaak een uur of 2, waar je kan genieten van de rustige omgeving ver weg van de wegen en de drukke toeristische attracties. Het maanlandschap van Cappadocië is zeer ideaal om te paard te verkennen. Vergeet ook vooral je fotocamera niet mee te nemen!!

Hoe ziet een paardensafari er uit?

De route van een typische paardensafari in Cappadocië verschilt per touroperator, maar hier is een voorbeeld van wat je kan verwachten:

1. Ophalen: De touroperator haalt je ’s ochtends op bij je hotel en brengt je naar het startpunt van de paardensafari.

2. Briefing: De gids geeft een veiligheidsbriefing en voorziet je van alle benodigde uitrusting, zoals helmen en stijgbeugels. Ze geven je ook een korte introductie tot paardrijden en matchen je met een paard dat past bij jouw ervaringsniveau.

3. Rijd door de valleien: Het eerste deel van de paardensafari neemt je meestal mee door de prachtige valleien van Cappadocië. Je rijdt over rotsachtig terrein en beklimt steile heuvels en geniet van de unieke landschappen en rotsformaties die deze regio zo speciaal maken.

4. Bezoek lokale dorpen: Onderweg heb je misschien ook de mogelijkheid om te stoppen bij enkele lokale dorpen en de vriendelijke lokale bevolking te ontmoeten. Je leert over hun traditionele manier van leven en proeft enkele van de heerlijke lokale gerechten.

5. Verken verborgen canyons en grotten: De paardensafari in Cappadocië neemt je mee buiten de gebaande paden. Zo kun je dus verborgen canyons en grotten verkennen die niet toegankelijk zijn voor reguliere voertuigen. Je krijgt enkele van de beroemdste rotsformaties in Cappadocië van dichtbij te zien.

6. Lunchpauze: Afhankelijk van de touroperator, kun je een lunchpauze houden op een schilderachtige plek, waar je even tot rust kan komen en genieten van het prachtige uitzicht op het landschap.

7. Bezoek historische bezienswaardigheden: Sommige paardensafari’s omvatten ook bezoeken aan historische bezienswaardigheden zoals oude kerken, kloosters en ondergrondse steden. Je leert over de rijke geschiedenis en de cultuur van de regio.

8. Terug naar het hotel: Na een paar uur vol avontuur, wordt je vervolgens weer teruggereden naar jouw hotel.

Online boeken

Hieronder vind je betrouwbare excursies om online te boeken. Zo kun je met een gerust hart op een veilige manier van te voren de perfecte tour boeken:

Gratis annuleren tot 24 uur voor aanvang van de activiteit

SHARE

BERICHTEN DIE JE OOK LEUK VINDT

LAAT EEN REACTIE ACHTER