Cappadocië is de perfecte plek voor iedereen die wil genieten van een prachtig landschap, sprookjesachtige schoorstenen en uit de rotsen gehouwen huizen, prachtige valleien en ongelooflijke monumenten. De valleien in Cappadocië zijn eigenlijk de populairste bezienswaardigheden. Het nationale park van Göreme dat in 1985 werd toegevoegd aan de UNESCO-werelderfgoedlijst en herbergt de meerderheid van de valleien in Cappadocië. Hier ontdek je de 10 mooiste valleien in Cappadocië die je echt niet mag missen om te bezoeken.

Populaire valleien in Cappadocië zijn onder andere: Pasabag (Monks) Valley, Zelve Valley, Devrent Imagination Valley, Pigeon Valley, Love Valley, Red Valley, Rose Valley en Swords Valley

Ze bevinden zich allemaal op het terrein van het Göreme National Park. In sommige valleien vind je watervallen, terwijl er in andere vers fruit is zoals pruimen of abrikozen. In de winter zijn de valleien bedekt met sneeuw, wat zorgt voor een echt mystiek tafereel! De valleien zijn ook de plaatsen waar je historische kerken kunt zien die in de rots zijn uitgehouwen, onderscheidende huizen en bestaande Turkse dorpen kunt bezoeken.

Daarnaast is de Ihlara vallei een hele bijzondere rond Cappadocië. Het is gelegen op ongeveer 85 kilometer van Göreme. Dit lijkt erg ver weg, maar wij bevelen je zeer aan om een dagje te regelen om een bezoek te brengen aan deze vallei. Het is een echte must om te bezoeken in Cappadocië.

Als je niet veel tijd hebt in Cappadocië en niet in staat bent om al die valleien te bezoeken en te zien, dan raden we je aan om Pasabag (Monks) Valley en Rose Valley zeker te bezoeken.

De 10 mooiste valleien in Cappadocië

1. Pasabag Monks Valley

  • Feeënschoorstenen, afzonderingsplaats voor de monniken, drie afgedekte elfenschoorstenen waar Sint Simeon woonde

Pasabag Valley, ook bekend als “Monks Valley” is een van de meest populaire sprookjesachtige schoorstenen gebieden van Cappadocië. De vallei ligt tussen Avanos en Göreme.

Degenen die Cappadocië bezoeken, gaan meestal naar Pasabag Valley om de beste sprookjesachtige schoorsteenformaties te zien. De formaties die ooit werden gebruikt als een afzonderingsplaats voor de monniken, zijn nu een zeer aantrekkelijke toeristische zone in Cappadocië.

Een van de beste activiteiten in de vallei is om te genieten van de natuur en unieke schoonheden door te wandelen tussen de sprookjesachtige schoorstenen. De vallei, die werd gebruikt als een toevluchtsoord door de priesters en monniken tijdens zijn periode, omvat vele uit de rotsen gehouwen kloosters, kerken, kapellen en nederzettingen, evenals tunnels en molens.

Pasabag Monks Valley

2. Devrent Valley

  • een maanlandschap, het meest surrealistische landschap van de regio, sprookjesachtige schoorstenen die lijken op dierlijke of menselijke figuren

Devrent Valley, ook wel “Imagination Valley” genoemd, is een van de fantastische regio’s van Cappadocië. U kunt genieten van het prachtige maanlandschap van Cappadocië, het meest surrealistische landschap van de regio.

Devrent Valley is de thuisbasis van zeer interessante sprookjesachtige schoorsteenformaties. Cappadocië’s beroemde sprookjesschoorsteen die op kameel lijkt en vele andere sprookjesschoorstenen die op dierlijke of menselijke figuren lijken, bevinden zich hier.

3. Openluchtmuseum Zelve Valley

  • Sprookjesachtige schoorstenen, een van de belangrijkste woon- en aanbiddingsplaatsen voor het christendom, kerken, tunnels, molens, huizen en kloosters

Zelve Valley is een van de meest populaire openlucht museumgebieden van Cappadocië, gelegen tussen Avanos en Goreme, in de buurt van Pasabag Monks Valley. Zelve Valley Open Air Museum maakt deel uit van het UNESCO-werelderfgoed en is ook een van de populairste plaatsen om te zien in Cappadocië dat reizigers scherpe puntige en brede sprookjesachtige schoorstenen kunnen ervaren.

Zelve Valley is een van de beste plekken om de meest intensieve sprookjesachtige schoorstenen in Cappadocië te verkennen en ervan te genieten. De vallei trekt reizigers niet alleen met zijn sprookjesachtige schoorstenen, maar ook met zijn prachtige natuur.

Zelve Valley

4. Pigeon Valley

  • De bekende duivennesten in de buurt van Uçhisar, ook vind je hier de beroemde boom genaamd ‘Evil Eye Tree’ waarvandaan je een prachtig panoramisch uitzicht hebt over de regio

Pigeon Valley is een andere geweldige plek in de buurt van Uçhisar stad vernoemd naar de duizenden duivenhokken uitgehouwen in de zachte tufsteen sinds de oudheid en biedt een ander spectaculair panoramisch uitzicht over Cappadocië samen met een spectaculair uitzicht op duiventillen.

Je ziet verschillende mooie sprookjesachtige schoorstenen die zijn gesneden voor het duivennest. Er is ook een beroemde boom genaamd “Evil Eye Tree” in de Pigeon Valley die een bezoek en bezoek waard is. Je kunt de heuvels langs de vallei beklimmen, de vallei bekijken vanaf de rand van de beroemde boze oogkralenboom en de duiven hier voeren

Pigeon Valley

5. Love Valley

  • Interessante sprookjesachtige schoorsteenformaties, houd je van wat actie? Boek dan een ATV quad safari of 4×4 off-road safari bij deze vallei

Love Valley, ook bekend als Baglidere Valley, is een van de meest fantastische valleien van Cappadocië. Gelegen tussen Avanos en Göreme weg, is de vallei vernoemd naar de interessante sprookjesachtige schoorsteenformaties en populair bij de paren voor huwelijksaanzoeken.

Met zijn prachtige uitzichten is de vallei een van de populaire plekken waar u de zonsondergang in Cappadocië kunt bekijken. Het is ook zeer ideaal voor fotografieliefhebbers. Veel Cappadocië sightseeing excursies passeren de vallei op hun schema. Je hebt ongeveer 2-3 uur nodig om de vallei volledig te verkennen. De vallei is ook zeer geschikt voor liefhebbers van kamperen.

Love Valley

6. Red Valley

  • Rood gekleurde formaties, Sprookjesachtige schoorstenen, een van de beste plaatsen om de zonsondergang te bekijken, observatieterras, wandelen

Red Valley (Kizilcukur) is een van de beste plaatsen om de zonsopgang en zonsondergang in Cappadocië te bekijken. De vallei ligt in het midden van het nationale park van Göreme. De naam komt doordat roodgekleurde tufsteenrotsen en de sprookjesachtige schoorstenen door de vallei verspreid liggen. Red Valley heeft een prachtig landschap met een dromerige karmozijnrode kleur die bijzonder aantrekkelijke zijn voor toeristen. We kunenn wel zeggen dat het de mooiste vallei van Cappadocië is.

Het meest populaire is het 5 kilometer lange wandelpad wat door de vallei heen loopt. Je hebt ongeveer 1,5 à 2 uur nodig om de vallei uit te lopen. Het wandelpad eindigt vervolgens in het beroemde dorp Cavusin.

7. Rose Valley

  • Beste plek om de sprookjesachtige schoorsteenformaties, Three Cross Church, Ayvali Church, ATV quad safari, 4×4 off-road safari te zien, wandelen

Rose Valley (Gulludere) ligt in de buurt van Goreme. en de vallei is een van de beste plaatsen om de sprookjesachtige schoorsteenformaties in Cappadocië te zien. En dat maakt Rose Valley een populaire wandelroute in Cappadocië voor natuurliefhebbers.

Net als in andere valleien van Cappadocië vind je hier veel kerken, kloosters en schuilplaatsen die in de rotsen zijn uitgehouwen. Reizigers kunnen verschillende mooie kerken en kapellen langs de vallei zien.

Rose Valley is ook de thuisbasis van de beste trekking- en wandelpaden in de regio Cappadocië. Rose Valley heeft ongeveer 4 km. wandelpad en de vallei is alleen te voet bereikbaar. Je zult veel duiven zien tijdens het wandelen in het dal.

Rose Valley

8. Swords Valley

  • Sprookjesachtige schoorstenen, je vindt hier de Kiliclar Kerk, Virgin Mary Kerk. De vallei is geschikt voor ATV quad safari, 4×4 off-road safari, wandelen

De Swords Valley (Kiliclar) ligt recht tegenover het openluchtmuseum van Göreme en ligt in de buurt van Göreme, vernoemd naar de zwaarden als sprookjesachtige schoorsteenformaties. De vallei is ook een van de meest populaire plaatsen om te zien in Cappadocië, verken en geniet van de beste schoorsteenformaties in de regio.

De vallei is de tweede hotspot in Cappadocië na het Openluchtmuseum van Göreme, gelegen aan de andere kant. Hier vind je een groep kerken. De vallei is alleen te voet bereikbaar en heeft een ongeveer 2,5e kilomter lange wandelpad.

Swords Valley is de thuisbasis van enkele van de beste formaties in Cappadocië, waaronder kerken, een 300 meter lange tunnel, grotten, sprookjesachtige schoorstenen en meer. De Kiliclar Kerk en Mother Mary Kerk zijn twee prachtige kerken die een bezoek waard zijn in de Swords Valley.

10. Zemi Valley

Je vindt een kiosk aan de rechterkant, ongeveer 300 meter na de afslag Göreme op de weg Göreme-Ortahisar. Bij de kiosk vind je een soort kruising naar Zemi Valley. Dit punt is het startpunt van de bekende Zemi-valleiwandelingen. Als je 800 meter over de kruising rijdt, kom je op een driepunt. De linkerkant van de weg gaat naar de El Nazar Kerk. De middelste weg gaat de Zemi Vallei in en de de juiste weg brengt je naar Gorkundere Valley.

De Zemi Valley is een van de langste wandelpaden in Cappadocië en komt aan zijn naam doordat er beekje genaamd Zemi doorheen loopt. De vallei heeft een wandelpad van ongeveer 5,6 kilometer en deze kun je in ongeveer 4 uur lopen. De vallei strekt zich uit van de weg Urgup-Nevesehir tot helemaal naar Göreme-Orathisar. In de Zemi Vallei verken je de prachtige sprookjesachtige schoorsteenformaties, tunnels en Romeinse graven bij de ingang van de vallei.

Wanneer je ongeveer 2,5e kilometer de vallei in loopt, brengt een pad van 100 meter dat van links afwijkt je naar de Karabulut-kerk. Deze kerk dateert uit de 11e eeuw. De Cisterne-kerk ligt 200 meter verderop in tegenovergestelde richting. De fresco’s in deze kerk, die boven het waterpeil liggen, zijn in goede staat en daarom ook zeker de moeite waard om te bezoeken.

SHARE

BERICHTEN DIE JE OOK LEUK VINDT

LAAT EEN REACTIE ACHTER