Datça is tegenwoordig een vakantiebestemming met een bloeiend zeiljachtverkeer. Doordat het op een schiereiland ligt, is het echt een stukje paradijs in Turkije. De internationale toerist heeft dit stukje Turkije nog niet echt ontdekt, waardoor het er voornamelijk in de zomer krioelt van de Turkse vakantieganger. Een vakantie naar Datça betekent rust en genieten van de prachtige natuur. Voor echte uitstapjes heb je wel vervoer nodig, dan bezit Datça een paar prachtige bezienswaardigheden die je echt moet bezoeken.

Algemeen

Beste reistijd: mei t/m november
Vliegtijd: Rond de 3,5 uur
Tijdverschil: In de zomertijd 1 uur, in de wintertijd 2 uur
Vliegvelden: Dalaman Airport of Luchthaven Bodrum-Milas
Reistijd van vliegveld: Meer dan 2 uur

Over Datça

Datça was ooit een achteraf dorpje, maar is inmiddels uitgegroeid tot een fijne vakantiebestemming die vooral geliefd is onder zeilliefhebbers. Het sfeervolle vissersplaatsje kent geen massatoerisme en je kan hier dan ook in alle rust verblijven en het echte Turkije leren kennen. Maak kennis met de traditionele keuken en de Turkse gastvrijheid. Je vindt er dan misschien dan wel geen straten vol discotheken, maar gezellige restaurantjes waar je heerlijke en goedkoop kan eten. Datça heeft een levendige haven waar je je ogen uitkijkt met alle jachten die er aanleggen. Je vindt er ook een prachtig landschap met vele pijnbomen en de omgeving kent een hoog zuurstofgehalte en een lage luchtvochtigheid. Deze plek is een heerlijke vakantiebestemming als je op zoek bent naar een rustig stukje Turkije zonder al te veel toeristen.

Beste reistijd

Het klimaat in Datça is erg aangenaam. Het hoge zuurstofgehalte en de lage luchtvochtigheid maken het een plaats met een zuivere en gezonde lucht. De temperaturen schommelen in de zomermaanden rond de 30 graden en door het altijd aanwezig briesje is het ook op de warme dagen erg aangenaam.

Leuke weetjes

Een bezoekje aan de eilanden Kos, Simi of Rhodos is een leuke dagtrip. Zo heeft u twee landen bezocht tijdens uw vakantie. Ook wanneer u graag even de drukte opzoekt kunt u met de auto of boot naar Bodrum en Marmaris. Op het schiereiland zelf kan je een bezoekje brengen aan Knidos. Hier vind je overblijfselen van een oude Romeinse stad. Ook is er een Ecorfarm op het schiereiland te vinden; Ecofarm Knidia. Hier kan je genieten van een ecologisch hapje en drankje terwijl je een interessante rondleiding krijgt. Ook de ‘Olive farm’ is de moeite waard om te bezoeken. Je ziet hier hoe diverse producten als olijfolie, olijfshampoo etc, worden gemaakt.

Zien & Doen in Datça

Goedkoop op vakantie naar Datça? Dit zijn de beste aanbiedingen

Datça hotel

Meer bestemmingen in de buurt

Meer over Datça

  • Insider tip: Een ontsnapping naar het paradijs Datça in Turkije