Je hebt de knoop doorgehakt: Je gaat verhuizen naar Turkije. Maar wat doe je met je inboedel uit Nederland? Kun je dit meenemen naar Turkije of is het misschien beter om alles nieuw te kopen? Er komt bij een verhuizing naar Turkije al zoveel over je heen, daarom hebben wij er voor gekozen om de belangrijkste aandachtspunten alvast voor je op een rijtje te zetten.

Hoe verstuur jij je inboedel naar Turkije?

Uiteraard kun je er voor kiezen om zelf met een auto je inboedel mee te nemen. Bij grote hoeveelheden is dat natuurlijk niet te doen. Sterker nog: het wordt zelfs aangeraden om een beroep te doen op een officieel verhuisbedrijf die over de nodige ervaring beschikt naar Turkije. Verhuizen naar Turkije is namelijk niet hetzelfde als verhuizen naar een EU-land. Dit heeft te maken met de inklaringskosten. Hiervoor moet je de nodige documenten invullen.

De voordelen van het verhuizen naar Turkije via een verhuisbedrijf:

  • Je inboedel is verzekerd
  • Er zijn verschillende keuzes in vervoer en kosten
  • Documenten worden voor je ingevuld
  • Goede informatievoorziening voor jou als klant, je weet waar je aan toe bent

Hoeveel kost het verhuizen van je inboedel?

Exacte kosten kunnen wij niet benoemen, omdat dat per geval verschilt. We kunnen je wel een indicatie geven. Voor kleine tot middelgrote inboedels naar Turkije wordt er vaak gebruik gemaakt van wegtransport. Bij grotere zendingen wordt, vanuit financieel oogpunt, aangeraden om gebruik te maken van een zeecontainer. Hou rekening met minimaal 3100 euro voor een kleine inboedel tot minimaal 11200 euro voor een grote inboedel.

Hoe bespaar je op de verhuiskosten naar Turkije

  • Neem geen of weinig elektronische apparaten mee. De invoerkosten hierop zijn zo hoog, dat je beter nieuwe spullen in Turkije kan kopen.
  • Probeer zo min mogelijk spullen mee te nemen. Alleen spullen die voor jou persoonlijke waarden hebben bijvoorbeeld. Meubilair kopen in Turkije is goedkoop en daarom is het niet verstandig om voor hoge kosten je hele inboedel te verhuizen.

Inboedel meenemen naar Turkije of nieuw kopen?

Zoals gezegd, de kosten voor het laten verhuizen van je inboedel kunnen behoorlijk oplopen. Is dat het waard? Ja, als het om spullen van (persoonlijke) waarden gaat, zeker doen. Is dat het niet, dan kun je beter in Turkije nieuwe spullen kopen. Waarom? Meubilair is in Turkije namelijk spotgoedkoop. Waarschijnlijk kun je voor de helft van de kosten van het verhuizen, je hele huis in Turkije al inrichten met nieuwe spullen. Je moet voor jezelf deze overweging maken.

SHARE

BERICHTEN DIE JE OOK LEUK VINDT

LAAT EEN REACTIE ACHTER