Cappadocië is gelegen in centraal Turkije en is een populaire bestemming voor toeristen van over de hele wereld. Als je vanaf Nederland naar Cappadocië wil, dan vraag je je misschien af wat de makkelijkste vervoersopties zijn. Hier zullen we de verschillende manieren verkennen om vanuit Nederland naar Cappadocië te komen. Om vanuit het buitenland naar Cappadocië te komen is zorgvuldige planning en voorbereiding vereist, waarbij je jezelf een aantal vragen moet stellen over wanneer je een ticket moet boeken, hoeveel tijd je nodig hebt voor een tussenstop en met welk vervoersmiddel je gaat reizen.

Wat praktische informatie

 • Cappadocië ligt in het midden van Turkije, in centraal Anatolië.
 • Cappadocië is geen stad! Je hebt dan dus ook geen luchthaven, treinstation etc. met de naam Cappadocië.
 • Cappadocië is de naam van de zeer grote regio verspreid door de steden Nevesehir, Kirsehir, Nigde, Aksaray en Kayseri.
 • Toeristen verblijven in de steden Avanos, Göreme, Ürgüp en Üçhisar in Cappadocië. Deze steden liggen allemaal binnen de grenzen van de stad Nevsehir.
 • Er zijn GEEN directe internationale vluchten voor de regio Cappadocië. De dichtstbijzijnde luchthavens bevinden zich in de steden Nevsehir en Kayseri. Je kunt directe binnenlandse vluchten naar deze steden vinden vanuit Istanbul, Antalya en Izmir.
 • Nevsehir Kapadokya Airport ligt het dichtst bij Cappadocië, terwijl je meer vluchten naar Kayseri Airport kunt vinden.
 • Vliegtuig of bus zijn de beste manieren om naar Cappadocië te komen vanuit Istanbul, Antalya en Izmir.

Welke luchthaven kies je voor een bezoek aan Cappadocië?

Zowel Kayseri Erkilet Airport (ASR) als Nevsehir Kapadokya Airport (NAV) dienen als toegangspoorten tot Cappadocië, met directe vluchten vanuit Istanbul en andere grote steden in Turkije. Hier is wat informatie over elke luchthaven:

Luchthaven Kayseri Erkilet (ASR)

 • Afstand tot Cappadocië: Kayseri Erkilet Airport ligt op ongeveer 75 km van Göreme, 70 km van de stad Ürgüp, een van de belangrijkste steden in Cappadocië. Het is ongeveer 1 uur rijden van de luchthaven naar Ürgüp.
 • Airlines: Verschillende binnenlandse luchtvaartmaatschappijen, waaronder Turkish Airlines, Pegasus Airlines en AnadoluJet, voeren directe vluchten uit naar Kayseri vanuit Istanbul en andere grote steden in Turkije.
 • Voorzieningen: Kayseri Erkilet Airport is een moderne en goed uitgeruste luchthaven, met een scala aan faciliteiten en diensten voor reizigers. Deze omvatten restaurants, cafés, winkels, geldautomaten, autoverhuurkantoren en taxi- en pendeldiensten van en naar Cappadocië.
 • Voordelen: Kayseri Erkilet Airport biedt over het algemeen meer vluchtopties en schema’s dan Nevsehir Kapadokya Airport. De luchthaven ligt ook dichter bij het centrum van Kayseri, wat het handiger kan maken voor reizigers die de stad willen verkennen.
 • Nadelen: De luchthaven ligt verder weg van de belangrijkste steden in Cappadocië, wat kan bijdragen aan de totale reistijd. Veel hotels en touroperators bieden echter pendeldiensten van en naar de luchthaven, wat het vervoer gemakkelijker kan maken.

Luchthaven Nevsehir Kapadokya (NAV)

 • Afstand tot Cappadocië: Nevsehir Kapadokya Airport ligt op ongeveer 40 km van reme, 30 km van de stad Ürgüp. Het duurt ongeveer 45 minuten om van de luchthaven naar Ürgüp te rijden.
 • Airlines: Verschillende binnenlandse luchtvaartmaatschappijen, waaronder Turkish Airlines en AnadoluJet, voeren directe vluchten uit naar Nevsehir vanuit Istanbul en andere grote steden in Turkije.
 • Voorzieningen: Nevsehir Kapadokya Airport is een kleinere luchthaven dan Kayseri Erkilet Airport, maar biedt nog steeds een scala aan faciliteiten en diensten voor reizigers. Deze omvatten restaurants, cafés, winkels, geldautomaten, autoverhuurkantoren en taxi- en pendeldiensten van en naar Cappadocië.
 • Voordelen: Nevsehir Kapadokya Airport ligt dichter bij de belangrijkste steden in Cappadocië, wat het handiger kan maken voor reizigers die naar hun hotel willen gaan of hun stedentrip sneller willen beginnen. De luchthaven is ook kleiner en minder druk dan Kayseri Erkilet Airport, wat kan zorgen voor een aangenamere en relaxtere reiservaring.
 • Nadelen: De luchthaven heeft over het algemeen minder vluchtopties dan Kayseri Erkilet Airport, wat een nadeel is als je vast zit aan een strak schema.

Afstanden tussen de luchthavens en de bekende plaatsen in Cappadocië

Hier zijn de geschatte afstanden van Kayseri Erkilet Airport en Nevsehir Kapadokya Airport naar de populaire steden Görme, Ürgüp, Uçhisar en Avanos in Cappadocië:

Vanaf Kayseri Erkilet Airport

 • Göreme: Ongeveer 75 km ten zuidoosten
 • Ürgüp: Ongeveer 70 km ten zuidoosten
 • Uçhisar: Ongeveer 80 km ten zuidoosten
 • Avanos: Ongeveer 70 km ten noordoosten

Vanaf de luchthaven Nevsehir Kapadokya

 • Göreme: Ongeveer 40 km ten zuidoosten
 • Ürgüp: Ongeveer 25 km ten zuidoosten
 • hisar: Ongeveer 35 km ten zuidoosten
 • Avanos: Ongeveer 25 km ten noordoosten

Houd er wel rekening mee dat deze afstanden een benadering zijn en kunnen variëren afhankelijk van de specifieke locatie van het hotel of bestemming binnen de stad. Ze geven je echter wel een goed idee van wat de algemene afstanden zijn tussen de luchthavens en de populaire steden in Cappadocië.

Hoe kom je in Cappadocië vanuit Nederland?

Nederland is goed verbonden met Turkije door verschillende luchtvaartmaatschappijen waaronder Corendon, Turkish Airlines en Pegasus. Je vliegt van Schiphol naar bijvoorbeeld Istanbul en kiest vervolgens een binnenlandse vlucht of bus om verder te reizen naar Cappadocië.

 1. Boek een vlucht naar Istanbul: Je kunt naar Istanbul vliegen vanaf Schiphol. Vergelijk de vluchtschema’s en prijzen van verschillende vluchtmaatschappijen of gebruik een vergelijkingssite zoals SkyScanner.
 2. Aankomst op Istanbul Airport: Istanbul heeft twee internationale luchthavens – Istanbul Airport (IST) en Sabiha Gokcen International Airport (SAW). Istanbul Airport ligt het dichtst bij het stadscentrum en heeft vaker binnenlandse vluchten naar Kayseri of Nevsehir, de twee dichtstbijzijnde luchthavens bij Cappadocië.
 3. Neem een binnenlandse vlucht van Istanbul naar Kayseri of Nevsehir: Turkish Airlines en Pegasus Airlines behoren tot de luchtvaartmaatschappijen die dagelijkse vluchten uitvoeren van Istanbul naar Kayseri of Nevsehir. De vliegtijd is ongeveer 1,5 uur. Als je een binnenlandse vlucht neemt, boek dan jouw tickets van tevoren om de beste deals te krijgen.
 4. Boek een shuttlebus of privétransfer van het vliegveld naar uw hotel in Cappadocië: Zodra je aankomt op de luchthaven Kayseri of Nevsehir, kun je een shuttlebus of privétransfer nemen naar jouw hotel in Cappadocië. De reis duurt ongeveer 1 uur.
 5. Als je liever over land reist, neem dan een bus of trein van Istanbul naar Kayseri of Nevsehir: Verschillende bus- en treinmaatschappijen verzorgen regelmatige diensten van Istanbul naar Kayseri of Nevsehir. De reis duurt ongeveer 10-12 uur met de bus of 12-14 uur met de trein.
 6. Als je besluit om een bus of trein te nemen, ga dan naar het juiste station: Het belangrijkste busstation in Istanbul is Esenler Bus Station of Harem Bus Station. Het centraal station is Haydarpasa Treinstation. Controleer de schema’s en prijzen voor de data waarop je van plan bent te reizen en boek deze tickets van tevoren om last-minute problemen te voorkomen.
 7. Stap in je bus of trein naar Kayseri of Nevsehir: Zorg ervoor dat je vroeg op het station bent, want bussen en treinen kunnen op tijd vertrekken, zelfs als je er nog niet bent. De meeste bussen en treinen hebben comfortabele stoelen en toiletten, maar de reis kan lang zijn.
 8. Aankomst in jouw hotel in Cappadocië: Zodra je in Cappadocië aankomt, kun je een shuttlebus of taxi nemen naar hey hotel. Veel hotels bieden pendeldiensten van en naar de luchthaven of het bus- en treinstation.

SHARE

BERICHTEN DIE JE OOK LEUK VINDT

LAAT EEN REACTIE ACHTER