Kars is een plaats gelegen in het oosten van Turkije. Het heeft een rijke historie, die mede door de Eastern Express, tegenwoordig veel ontdekt wordt door toeristen. 

Algemeen

Beste reistijd: De zomer of vroege herfst
Vliegtijd: Vanaf Istanbul is het 2 uur vliegen
Tijdverschil: In de zomertijd 1 uur, in de wintertijd 2 uur
Vliegvelden: Kars Harakani Havalimanı
Reistijd van vliegveld: 20 minuten naar het centrum

Over Kars

Kars is een van de hoogst gelegen steden van Turkije met een hoogte van meer dan 1.500 kilometer boven de zeespiegel. De stad heeft meer dan 250.000 inwoners en grenst aan Iğdır, Ağrı, Erzurum, Ardahan en Armenië. Deze regio is gedurende zijn rijke geschiedenis altijd van groot belang geweest voor veel beschavingen. Nu, met dank aan de groeiende populariteit van Eastern Express die tussen het treinstation van Ankara en het treinstation van Kars rijdt, werd de stad overal een prominente toeristische bestemming.

Beste reistijd

Kars heeft een continentaal klimaat met hete zomers en koude winters met sneeuw. De warmste maand is augustus en de koudste maand is januari. Tenzij je van plan bent om op de geweldige Sarikamis-berg te skiën, raden we je aan om Kars in de zomer of vroege herfst te bezoeken, aangezien het weer dan aangenaam en gastvrijer is.

Leuke weetjes

Kars is een van de koudste steden van Turkije en daarom is het altijd handig om warme kleding mee te nemen. Ondanks dat de plek tegenwoordig veel bezocht wordt door toeristen, wordt er niet veel Engels gesproken. Google Translate is daarom een handig app om bij de hand te hebben op je telefoon.

Zien & Doen in Kars