Een hagelwit strand aan een kristalheldere zee, wie droomt er niet van? Alanya staat bekend om haar natuurlijke, brede stranden. Meerdere stranden zijn zelfs beloond met een blauwe vlag. De stranden zijn hier verspreid over 60 kilometer strand, maar niet elke strand is een aanrader. Daarom delen wij vandaag de 5 mooiste stranden van Alanya.

1.Kleopatra Strand

We beginnen meteen met het meest bekendste en populairste strand: het Kleopatra strand. Ook wel het westelijke strand genoemd, omdat het zich in het westelijke deel van Alanya bevindt. Het zand is er fijn en er zijn niet veel rotsen of stenen. Een nadeel is wel dat het water sneller diep wordt, waardoor het met kinderen iets minder is. Het strand dankt haar naam aan de vele mythes die er over rondgaan. Zo zou Marc Anthony, de beroemde Romeinse generaal, het hele gebied vernoemd hebben naar zijn geliefde; Koningin Cleopatra van Egypte. Andere zeggen weer dat Koningin Cleopatra veel tijd heeft doorgebracht op dit strand. Welk verhaal er ook waar is, hedendaags is het het populairste strand van Alanya.

Cleopatra strand

2.Damlatas Strand

Gelegen naast het Kleopatra strand. Het strand wordt er iets smaller, maar is nog steeds breed. Het is ook een van de weinige stranden in de omgeving, dat rolstoelvriendelijk is. Men zegt dat het de perfecte plek is om te snorkelen, vanwege haar prachtig, helderblauw water. Hou jij meer van rondhangen in de bar, dan is het damlatas strand ook de place-to-be.

3.Keykubat/Ooststrand

Het strand begint in Alanya en loopt tot 3 kilometer richting het oosten, vandaar dat het ook vaak het ooststrand genoemd wordt. Het Keykubat strand is over het algemeen fijn zanderig, alleen zijn sommige delen behoorlijk rotsig, waardoor dat een irritatiepuntje zou kunnen zijn. In de lente en de zomer is het er mooi, door de bloei van veel verschillende bloemen.

4.Ulas Strand

Het strand begint in Alanya en loopt tot 3 kilometer richting het oosten, vandaar dat het ook vaak het ooststrand genoemd wordt. Het Keykubat strand is over het algemeen fijn zanderig, alleen zijn sommige delen behoorlijk rotsig, waardoor dat een irritatiepuntje zou kunnen zijn. In de lente en de zomer is de omgeving het mooist door de bloei van veel verschillende bloemen.

5.Incekum strand

Als we het hebben over de mooiste stranden van Alanya, dan mag het Incekum strand zeker niet ontbreken. Het is een van de beste stranden aan de zuidkust, 25 kilometer ten zuiden van Alanya. Fijn zand en kristalhelder water. De droom van iedereen. Het is een aanrader voor families met kleine kinderen, want het water wordt maar heel langzaam diep.

SHARE

BERICHTEN DIE JE OOK LEUK VINDT

LAAT EEN REACTIE ACHTER