Laten we eerlijk zijn, een vakantie in Antalya is niet compleet zonder geproefd te hebben van het nachtleven. Of je nu in Antalya, Side of Alanya bent, de avonden zitten vol met evenementen en dingen om te doen. Clubs, bars, restaurants, shows en livemuziek in de late avond.. er zijn tal van plaatsen open tot middennacht die je zullen voorzien van plezier en entertainment. Op deze pagina vind je alle informatie over het nachtleven in Antalya. Je leest over de beste locaties, prijzen, lokale alcoholische dranken, openingstijden, feesten en meer algemenere dingen. Let’s go..

De beste uitgaanswijken in Antalya

Het nachtleven in Antalya vindt plaats tussen de all-inclusive bars, clubs en pubs. Over het algemeen zijn er vier zeer populaire plaatsen in de wijk Antalya met een bloeiend nachtleven. Naast de vier onderstaande plaatsen hebben alle badplaatsen in Antalya uiteraard lokale restaurants.

 • Antalya Kaleiçi: Het centrum van Antalya, Kaleiçi, heeft tal van bars, clubs, karaokes, restaurants en pubs. Het nachtleven is over het algemeen behoorlijk extravert met veel jonge locals van universiteiten en toeristen. Lees over meer dingen om te doen in Kaleiçi en de stad Antalya.
 • De antieke stad in Side: Er zijn tientallen restaurants, bars en openluchtclubs op het schiereiland Side. Dit is een populaire locatie voor mensen, die verblijven in een van de nabijgelegen badplaatsen in Side, Kümkoy, Evreneki, Colakli, Sorgun en Titreyengöl, om een avondje uit te gaan. In side zijn er vooral toeristen, waardoor de prijzen ook hoger zijn dan op andere plekken in Antalya. Lees meer over dingen om te doen in de antieke stad van Side.
 • Alanya haven: De straat tussen de haven van Alanya, de Rode Toren van Alanya en het kasteel van Alanya zijn gevuld met restaurants, pubs en bars. De meeste bezoekers zijn toeristen, maar je zal er ook locals tegenkomen. Dorpen om Alanya heen, zoals Oba en Mahmutlar, hebben ook veel restaurants en bars. Lees meer over dingen om te doen in Alanya.
 • De haven van Kaş: Voor iedereen die in het westelijke deel van Antalya en de Lycische kust verblijft, is de haven van Kaş een van de meest populaire plaatsen om de nacht door te brengen. Er zijn talloze visrestaurants, bars, clubs en pubs.

Probeer ook enkele lokale gerechten

In Turkije houden ze er van om gezellig lang met elkaar te tafelen. De tafel is daarom ook vaak rijkelijk gevuld. Vaak staan er talloze warme en koud mezze op tafel en wordt er urenlang gegeten en gedronken. De populairste alcoholische dranken is Raki, wat vaak gedronken worden met vis en vleesgerechten. De maaltijden worden begeleid door Turkse muziek, die soms live worden uitgevoerd. Vaak zijn deze meestal een beetje melancholisch en gaan ze over de liefde, verlangen en herinneren.

Populaire alcoholische dranken uit Turkije

Het overgrote merendeel van de Turkse bevolking mag dan wel islamitisch zijn, alcohol wordt bijna overal verkocht. Bijna elke supermarkt en restaurant heeft (sterke) drank. Er zijn natuurlijk ook plaatsen die geen alcohol verkopen, dit zijn vaak de authentiek Turkse restaurant.

Populaire alcoholische dranken:

 • Rakı: Van alle alcoholische dranken is rakı de Turkse nationale drank. Het is gemaakt van druiven die worden geoogst wanneer ze rijp zijn en vervolgens worden deze gefermenteerd en gedestilleerd. Vervolgens wordt anijs toegevoegd en opnieuw gedestilleerd. De drank heeft een zoethoutachtige smaak. In combinatie met water, zoals je dit namelijk drinkt, slaat de anijs neer en krijgt de drank een melkwitte kleur. De heldere drank heeft een alcoholpercentage van 40-50% en de bekendste merken zijn Yeni Rakı en Tekirdağ Rakı.
 • Turkse wijn: Mensen in Turkije drinken over het algemeen weinig wijn. Het verbruik per persoon per jaar is minder dan een liter. In de Egeïsche en Marmara regio wordt bijna 60% van alle Turkse wijnen geproduceerd. Wijnen uit de teeltgebieden van Centraal-Anataolië zijn echter ook bekend, zoals Turasan uit Cappadocië of Kalecik Karası uit Ankara.
 • Efes bier: Efes Brewery is de bekendste en grootste brouwerij van Turkije en heeft ook vestigingen in het buitenland. Het bier wordt gebrouwd volgens de Duitse gebruiken. De naam komt van de Turkse stad Efeze in Izmir, hier werd het bier namelijk voor het eerst gebrouwen.
Turkse nachtleven

De prijzen in de horeca in Antalya

De prijzen in restaurants: De prijzen in restaurants zijn zeer verschillend, afhankelijk van de locatie en wat ze aanbieden. In wat afgelegen Turkse restaurantjes kun je zeer betaalbaar dineren, terwijl de prijzen in de toeristische badplaatsen vergelijkbaar zijn met het Europees prijsniveau.

Prijzen voor alcohol: Alcohol wordt in Turkije zeer zwaar belast en is dus relatief duur, zeker het laatste jaar. Dat is ook één van de redenen waarom toeristen graag naar all-inclusive resorts gaan. Alcohol wordt trouwens niet in elke kroeg en restaurant geserveerd, maar bij de meeste internationale restaurants kun je eigenlijk altijd wel alcohol verkrijgen.

Openingsuren: In Turkije wordt relatief laat gegeten, rond 20.00 beginnen de restaurants een beetje vol te lopen. Meestal zijn ze open tot middernacht. Sommige Turkse restaurant zijn zelfs 24 uur per dag geopend, dit zijn de zogenaamde soephuizen. Kortom, op elk moment van de dag kun jij terecht voor een lekkere maaltijd!

Typische Turks nachtleven

Het typische uitgaansleven in Turkije bestaat uit rakı en een tafel vol met mezzes, vlees of vis. Als je gewoon een biertje wil drinken en niet wil eten, dan moet je naar een kroeg gaan. Hou er echter rekening mee als er een voetbalwedstrijd op televisie is, dat het er vaak enorm druk is en dat de wedstrijd op enorme schermen worden uitgezonden. Turken houden van voetbal en de wedstrijden worden dan ook op een levendige manier bekeken. Laat je niet verrassen door luide schreeuwen als er een doelpunt wordt gescoord. Erg leuk om een keer mee te maken.

Je hebt ook typische Turkse cafés waar alleen mannen mogen komen. Hier ontmoeten zij elkaar om te praten en tavla (backgammon) te spelen. Alcohol wordt hier niet geschonken, de lokale bevolking drinkt sterke zwarte thee. Er is minstens één café in elke buurt dat tot laat in de avond wordt bezocht.

Concerten, festivals en shows in Antalya

In Antalya vinden er talrijke concerten en festivals plaats in Antalya, zoals het Antalya Opera en Ballet Festival in Juni, Het Antalya Toeristen Festival in Juli, het International Folk Music and Dance Festival in augustus en het Ibradi Grape Festival in september, om er maar even paar te noemen:

 • Gouden Sinaasappel Film Festival (Altın Portakal Film Festivali): Dit is een van de belangrijkste festivals in Turkije en het beroemdste festival in Antalya. Het werd voor het eerst gehouden in 1964 in het oude theater van Aspendos, maar werd later verplaats naar Antalya. Op het festivals worden er prijzen uitgereikt aan de beste nationale en internationale films. Het symbool is een gouden sinaasappel en wordt ook wel het de Turkse Oscars genoemd.
 • Internationaal Kunst- en Cultuurfestival, Side: Eind augustus organiseert Side het jaarlijkse International Arts and Culture Festival. het wordt zowel in het oude theater als in de buurt van de haven gehouden. Bezoekers genieten van klassieke muziek met de Tempel van Apollo op de achtergrond. Lees meer over dingen om te doen in de antieke stad van Side.
 • Vuur van Anatolië: In Aspendos, het oude theater uit de 2e eeuw voor Christus, worden tijdens de zomermaanden regelmatig concerten gehouden. Het internationaal bekende Vuur van Anatolië is een muziek-en dansgroep die het verhaal van Anatolië vertellen door middel van dans, folklore en theater.
 • Het Jazz Festival, Alanya: Jazzliefhebbers kunnen eind september hun hart ophalen in Alanya. Tegen de achtergrond van de historische Rode Toren brengen nationale en internationale artiesten jazzmuziek.
 • The Land of Legends: Dit themapark biedt elke avond een indrukwekkende show op het kanaal dat door het winkelcentrum stroomt. Met oogverblindende lichten, fantasierijke kostuums en indrukwekkende muzikale shows word je meegenomen in de wereld van sprookjes. Lees meer over het themapark The Land of Legends.

De mooiste activiteiten bij nacht

Ben je op zoek naar een speciale manier om de avond in te luiden, wij geven wat leuke ideetjes met wat je zou kunnen bezoeken:

 • Turkse nacht: Vroeger werden Turkse nachten gebruikt om reizigers te vermaken die in karavanen verbleven, maar tegenwoordig nemen hotelshows bezoekers mee in een sprookje van Duizend-en-een-nacht met met volkdansen, prachtige kostuums en vuurshows. Natuurlijk hoort hier ook een authentieke Turkse buikdansvoorstelling bij.
 • Boottochten: Vanuit de havens van Antalya, Alanya, Side en Kemer vertrekken er elke avond bootexcursies om langs de kust te varen. ’s Avonds zien de zee en de lichtjes aan de kust er bijzonder mooi uit en geven een heel bijzonder, magisch gevoel. Het diner is aan boord inbegrepen, evenals wijn en bier.
 • The Land of Legends Show: Dit themapark biedt elke avond een indrukwekkende show op het kanaal dat door het winkelcentrum stroomt. Met oogverblindende lichten, fantasierijke kostuums en indrukwekkende muzikale shows word je meegenomen in de wereld van sprookjes. Lees meer over het themapark The Land of Legends.
 • Concerten: Talrijke concerten vinden plaats in Antalya en omgeving, vooral tijdens de zomermaanden. Een van de bekendste is het “Vuur van Anatolië”, dat wordt uitgevoerd in Aspendos. Het Romeinse theater dateert uit de 2e eeuw voor Christus.

BOEK NU JOUW EXCURSIE

SHARE

BERICHTEN DIE JE OOK LEUK VINDT

LAAT EEN REACTIE ACHTER