Stel je voor: Glimmend aquablauw water met een spierwit strand omringt door het prachtig groen van de natuur. Dat staat je te wachten bij een bezoek aan de vele stranden in Antalya. De bestemming voor een heerlijke, maar ook nog eens een heel betaalbare, vakantie. Wij hebben voor jou de 6 mooiste stranden in Antalya op een rijtje gezet. Welke heb jij al bezocht?

1.Konyaalti Beach, Konyaalti
Gelegen ten westen van de kliffen van Antalya, achter de gelijknamige naam Konyaalti. Dit aantrekkelijke kiezelstrand heeft één van de langste kusten en bestaat uit in vijf opeenvolgende stranden met allemaal een blauwe vlag. Op het strand kun je ligbedden en parasols huren, genieten van een hapje en een drankje of een bezoek brengen aan tal van gezellige beachclubs.

2.Lara Beach, Antalya-stad
Een van de meest populaire stranden in de stad, misschien zelfs wel een beetje te overbevolkt tegenwoordig. Gelukkig heeft dit strand ook veel positieve punten. Zo bestaat het voornamelijk uit zand met her en der enkele kiezels. Mocht je een hotel hebben in Lara, dan is de kans groot dat je daar gebruik kan maken van een stukje privéstrand. Mocht dit niet zo zijn, dan is het strand gemakkelijk te bereiken met de dolmus. Huur je ligbedje en parasol of kies voor een van de prachtige beach barren aan het strand. Een ding staat vast, hier kun je echt genieten van een welverdiende vakantie.

3.Memerli Beach, Antalya-stad
Gelegen in het historisch centrum van Antalya, naast de Kaleiçi haven achter een klif. Vroeger was dit een strand speciaal voor vrouwen, vanwege haar geïsoleerde ligging. Tegenwoordig heeft het zich ontwikkeld tot een heus populair strand, of nou ja, strand. Eigenlijk is dit niet echt een strand, maar een houten platform met ligbedden aan zee. Hoe ideaal, geen last van zand overal! Al met en al een leuke ervaring om te combineren met een dagje sightseeing!

Cleopatra strand
Cleopatra Beach

4.Cleopatra Beach, Alanya
Een twee kilometer lange zandstrand in hartje Alanya, ook weer beloont met de blauwe vlag. Het water is niet diep en zo helder, dat je zonder moeite de mooiste vissen kan zien zwemmen. Volgens legendes kwam Cleopatra samen met haar liefdespartner Antonius hier vaak om te zwemmen. Of dit waar is? Ach, het is in ieder geval een mooi verhaal.

4.Kaputas Beach, Kas
En toen maakte God Kaputas, een van de mooiste stranden van heel Turkije en zeker de beste in Kas. Een verborgen parel weg uit de drukte, gelegen in de middel van de Sleeping Giant rock. Er zijn wat voorzieningen vanuit de overheid, zoals een toilet, douches, zonnebedden en een klein cafeetje. Meer heb je hier ook niet nodig, want je komt hier echt voor je rust. Een extra tip: Kom je met je eigen auto, zorg dan dat je een beetje op tijd bent, er zijn niet heel veel parkeerplekken.

5. Evrenseki Beach, Side
Gelegen in Side, bekend door vooral haar historische achtergrond als een oude stad. Evrenseki is een openbaar strand, maar laat je dat vooral niet tegenhouden. Het water is wat golvend, maar het mooie zandstrand maakt dat allemaal goed.

6. Phaselis Beach, Kemer
Met drie kleine baaien, waardoor je kan zwemmen langs de oude stad van Phaselis, is dit ons favoriete strand in Kemer. Een van de drie baaien heeft een douche en toilet, terwijl je alleen in de middelste baai de mogelijkheid hebt om eten en drinken te kopen. Laat je dit vooral niet tegen houden, want echt, je moet hier in ieder geval één keer in je leven naartoe!

SHARE

BERICHTEN DIE JE OOK LEUK VINDT