Volgens een besluit dat donderdag in het Staatsblad is gepubliceerd, krijgen huiseigenaren die hun huis korter dan 100 dagen verhuren te maken met strengere regels. Deze regels worden ingevoerd, omdat de huizenprijzen de laatste jaren enorm zijn toegenomen.

Turkije heeft al een regel die jaarlijkse huurverhogingen beperkt tot maximaal 25%. Dit leidde echter ook tot een grote toename van juridische conflicten tussen verhuurders en huurders. Om deze conflicten te omzeilen, nemen huiseigenaren steeds vaker hun toevlucht tot korte termijn verhuur in Turkije, bijvoorbeeld via platforms zoals Airbnb.

Deze verhuurders krijgen echter dus nu ook te maken met strengere regels, in de hoop de stijging van huurprijzen een halt toe te roepen.

  1. Huiseigenaren zijn verplicht om een vergunning aan te vragen bij de autoriteiten voor verhuur korter dan 100 dagen.
  2. De eigenaren zijn verplicht om de toestemming van alle bewoners van het gebouw te krijgen, een vergoeding te betalen en een bordje naast de deur te plaatsen dat het appartement gebruikt wordt voor de verhuur.

Mocht je niet voldoen aan deze regels, dan zul je geconfronteerd worden met hoge boetes en intrekking van licenties om nog appartementen te mogen verhuren.

Lees ook: Dit moet je weten over een huis huren in Turkije

SHARE

BERICHTEN DIE JE OOK LEUK VINDT

LAAT EEN REACTIE ACHTER