Antalya is de toeristentrekpleister van Turkije met meer dan 15 miljoen toeristen elk jaar. De provincie Antalya heeft een prachtige natuur, kristalblauwe zeeën en veel bewaarde historische plekken. Het enige nadeel is, dat alles toch wel ruim 1 à 2 uur van elkaar vandaan ligt, wat niet echt handig is voor een lekkere dag uit. Behalve in Antalya Kaleiçi, het oude centrum van Antalya. Hier bevinden zich bijna alle bezienswaardigheden van de stad Antalya en bovendien is er hier altijd leven om je heen. Daarom is Antalya Kaleiçi ook een fijne plek om in de winterperiode te bezoeken. In dit artikel vertellen we jou over onze favoriete 8 dingen in Antalya Kaleiçi die je zeker moet zien en doen!

De kaart van Antalya Kaleiçi met onze favoriete bezienswaardigheden

1.Hadrian Gate
2.Hıdırlık tower
3.Yivli Minare Moskee
4.De haven van Antalya

5.Antalya Etnografisch Museum
6.Kecili Park
7.Mermerli Strand
8.Düden Waterval

Om te overnachten, verblijf je uiteraard in een van deze 6 prachtige boutique hotels in Antalya Kaleiçi

1.Hadrian Gate (Hadrianuspoort)

De Hadrianuspoort, in het Turks Üçkapilar, is de enige nog bestaande poort in de stadsmuren van Antalya. De triomfboog werd gebouwd ter ere van de Romeinse keizer Hadrianus, die de stad bezocht en is bijna 1900 jaar oud.. De poort is 8 meter hoog en bestaat uit drie doorgangen. Het is gemaakt van marmer, behalve de pilaren, want die zijn van graniet. Zowel aan de linker als de rechterkant staat een toren. De Hadrianuspoort is een van de belangrijkste en populairste bezienswaardigheid van Antalya en staat daarom ook bij ons op nummer 1. Meer lezen..

2.Hıdırlık Tower

De Hıdırlık Tower is een monumentale toren die 14 meter hoog is. Het is gebouwd rond de 2e eeuw, in de tijd van de Romeinse Keizer Hadrianus. Eigenlijk is niet bekend waarom de torens gebouwd zijn en ook historicus verschillen hierin van mening. De een zegt dat het een vuurtoren voor schepen was, terwijl de ander zegt dat het gebruikt werd als een mausoleum. Wat wel zeker is, is dat de toren later deel uitmaakte van het verdedigingssysteem van de stad. De toren is niet open voor publiek en toch is het zeker de moeite waard om te bezoeken. Vanuit deze plek heb je namelijk een prachtig uitzicht op de haven van Antalya en de omgeving is ook heel leuk om rond te slenteren.

3.Yivirlik Minare Moskee

De gegroefde minaret, genaamd Yivirlik Minare, was een van de eerste islamitische gebouwen in Antalya. Het werd gebouwd rond 1226 en is een van de herkenningspunten van de stad. De structuur, die je van ver al kan zien, is 38 meter hoog. De minaret staat op een stenen plateau en is gedeeltelijk versierd met blauwe tegels. Het is echter de 8 doorgangen in de minaret die haar zo bijzonder maakt. Binnen in de toren kun je de andere speciale kenmerk vinden. Er bevinden zich 800 jaar oude waterkanalen, die beschermt worden onder glas. Meer lezen..

4.De haven van Antalya

Tijdens de Byzantijnse periode, was de haven van Antalya een van de belangrijkste havens aan de mediterrane kust. Ondanks dat de haven nu gemoderniseerd is, is het wel een van de meest historische plekken van de stad. De haven staat hedendaags bekend als gezellig en sfeervol. Rondom de kades kun je heerlijk wandelen en aan het einde van de dag genieten van een mooie zonsondergang. In de avond is de haven ook het leukst. De meeste bootjes zullen weer aanmeren en er is veel bedrijvigheid. Verder vind je er meerdere cafés en restaurantjes.

15 leukste activiteiten in Antalya

5.Antalya Etnografisch Museum

Het Antalya Etnografische Museum staat in twee historische villa’s uit de Ottomaanse periode. Sinds 1996 zijn traditionele elementen van de cultuur van het Turkse volk gedocumenteerd. Je vindt er nagespeelde scenes uit het dagelijkse leven in Turkije en waardevolle keramische werken uit het verre Çanakkale. Het museum is een leuk tijdverdrijf, maar verwacht niet dat je daar uren door gaat brengen. Daarom is het leuk om het te combineren met één of meerdere activiteiten in de buurt.

6.Kecili Park

In Kaleiçi is een observatie terras met een balkon gemaakt van glas. Vanaf hier heb je een geweldig uitzicht over de haven. Een prachtige plek voor de perfecte instagramfoto. Naast het terras, vind je het Kecili Park. Het park heeft verschillende cafés waar jong en oud genieten van een thee of een lekker drankje. Wat er ook gedronken wordt, iedereen geniet van het uitzicht!

7.Mermeli Strand

Mermeli Beach is een klein, traditioneel stadstrandje in Antalya, dat direct naast de oude haven van de Turkse stad ligt. Vroeger was het strand alleen voor vrouwen vanwege haar ligging. Dit veranderde doordat er een observatiedek werd gebouwd, waarna dus het Mermeli strand ontstond. In hoogzomer kan het hier erg druk zijn. De ruimte is namelijk beperkt en lig je op je bedje wel heel dicht bij anderen. Het zwemmen is hier trouwens wel helemaal te gek, vooral vanwege het heldere water en uitzicht op de kliffen aan de overkant van de kust.

8.Düden Waterval

Boottours naar de Onderste Düden Waterval in Lara vertrekken vanaf de haven. Het water van de Düden rivier, afkomstig van het Taurus gebergte, stort hier van de 40 meter hoge klif naar beneden in de Mediterrane Zee. Het is een van de leukste dingen om te doen in de stad en is zeker aan te raden om dit te doen in combinatie met een excursie. Meer lezen..

SHARE

BERICHTEN DIE JE OOK LEUK VINDT

LAAT EEN REACTIE ACHTER