Als je getuige wil zijn van een prachtige natuurwonder, dan is de Onderste Düden waterval in Antalya zeker een must om te bezoeken. Deze unieke schoonheid is gelegen in het Düden Park in de wijk Lara. Het is een krachtige waterval, die je lopend door het Düden Park of vanaf een boot in het water kan bekijken. In dit artikel geven we je alle informatie die je nodig hebt om deze Onderste Düden waterval te bezoeken, excursies met een boot en wat je kan verwachten. 

Wat kan je doen bij de Onderste Düden waterval in Antalya

De Onderste Düden waterval ligt in de regio Karpuzkaldıran, daarom wordt de waterval ook wel eens Karpuzkaldıran Şelalesi genoemd. Letterlijk betekent dit de watermeloenlifter waterval.

Er zijn overigens twee watervallen met dezelfde naam (Düden) in Antalya. De waterval waar we het hier over hebben giet water uit de rivier de Düden, een van de grootste rivieren in Zuid-Anatolië, in de zee vanaf een natuurlijke rotsformatie. Er zijn vergelijkbare watervallen op de kliffen in Antalya, maar deze is het meest indrukwekkend en trekt ook de meeste toeristen.

De waterval kan je bekijken vanuit het Düden Park. Dit park heeft ook een observatieterras, waardoor je een bijzonder uitzicht op de waterval hebt. Hier vindt je ook een cafetaria en een picknickplaats. Ontbijten in een van de restaurants op de top is een beroemde attractie in Antalya. Je kan dit natuurwonder ook vanaf een boot bekijken en dat is misschien toch ook wel heel leuk.

Boottochten naar de Onderste Düden waterval vanaf Antalya Kaleiçi

Er vertrekken elke dag boottochten vanuit de buurt naar de waterval, zo ook vanuit de Antalya Yacht Marine in Kaleiçi. Tijdens een van de boottrips kun je het mooiste uitzicht op de waterval vanaf de zee vastleggen. De lente en de zomer zijn de beste seizoenen om deze boottocht, dan kun je namelijk met de boot het dichtst bij de waterval komen. Doordat de zon dan ook breekt op het water van de waterval, ontstaat er een soort regenboog in de buurt van de waterval. Iets wat je alleen ziet vanaf het water. Geweldige foto’s zijn dan in ieder geval gegarandeerd.

Entree, tickets en tours

  • Entree: De waterval is elke dag open voor bezoekers. Je hoeft geen kaartje te kopen, maar als je met eigen vervoer komt betaal je wel parkeerkosten
  • Excursie: Je kan een boottour boeken vanuit de haven van Antalya of de haven in Antalya-Kaleiçi. Er worden verschillende soorten tours aangeboden, waarmee verschillende activiteiten gecombineerd worden. Sommige trips duren 2 uur en sommige andere wel 5 uur en natuurlijk scheelt dat in prijs. Wij raden aan om een boottrip in ieder geval één dag van te voren te boeken.

Hoe kom je bij de waterval

De waterval is vanuit het centrum van Antalya te bereiken met de bus en minibus.

  • Bus: Je kan de buslijnen KL08, LF09, LF10 en LC37 gebruiken vanaf het strand van Lara en vanuit het stadscentrum, Kaleiçi.
  • Eigen vervoer: Uiteraard kun je ook met eigen vervoer komen, hou er dan wel rekening mee dat je bij het Düden Park parkeergeld betaald.

De geschiedenis van de waterval

Deze waterval uit de Düden rivier kreeg ooit deze naam omdat hij onder de grond stroomt. Vroeger in de oudheid was de naam van de rivier de Düden Katarrhaktes. Het is een van de belangrijkste rivieren in het Middellandse Zeegebied, hoewel de lengte slechts 15 kilometer is. Het water in de rivier komt uit bronnen op 40 kilometer afstand en stroomt ondergronds.

Het water stijgt naar de oppervlakte in een plaats genaamd Düdenbaşı en blijft dan bovengronds totdat het zee bereikt en naar beneden stort. Er zijn twee verschillende Düden watervallen: De Bovenste Düden waterval en de Onderste Düden waterval. De Bovenste Düden waterval kan je ook bezoeken, maar deze ligt veel meer in het binnneland.

Lees hier meer over de mooiste watervallen in Antalya.

Contact

  • Locatie: Güzeloba, 07230 Muratpaşa/Antalya
  • Openingstijden: Het bezoeken van de watervallen kan de gehele dag en nacht
  • Openbaar vervoer: Mini-bus of bus- KL08, LF09, LF10 en LC37

SHARE

BERICHTEN DIE JE OOK LEUK VINDT

LAAT EEN REACTIE ACHTER