Naast eeuwenoude ruïnes en prachtige stranden, herbergt Antalya ook een aantal natuurlijke wonderen. Deze nationale parken hebben vaak indrukwekkende watervallen, ondergrondse meren en steile canyons met wilde rivieren. Het is een populaire bestemming voor zowel toeristen als de lokale bevolking, vooral op warme zomerdagen. Bezoek deze nationale parken en laat je betoveren door de rijke natuurlijke schoonheid van Antalya. In dit artikel vind je een lijst met de 5 mooiste nationale parken in Antalya.

1. Köprülü Canyon Nationaal Park (Köprülu Kanyon Milli Parkı)

Köprülü Canyon Nationaal Park is een van de meest populaire attracties in de regio van Antalya. Het is beroemd om haar spannende buitenactiviteiten. Zo kun je gaan kajakken op de rivier, een raftingtocht van 14 kilometer maken op de rivier de Köprücay, zwemmen, klimmen, ziplinen, kamperen en wandelen. Jeep- en fietssafari’s en paardrijden met uitzicht op de Taurusgegebergte is ook een populaire optie. In het nationale park vind je ook de ruïnes van de oude stad Selge en de brug van Oluk uit de Romeinse periode. Lees verder..

2. De grot van Altınbeşik Nationaal Park (Altınbeşik Magarasi Milli Parkı)

De grot van Altınbeşik Nationaal Park in de steile Manavgat-vallei ligt 678 meter boven de zeespiegel. Het is de thuisbasis van wilde dieren en het zal je betoveren met haar natuurlijke schoonheid en fascinerende grottenstelsel. De beroemdste attractie hier is de grot van Altınbeşik, het opt wee na grootste ondergrondse meer ter wereld. Ontdek het azuurblauwe meer met een boottocht die je langs de stalagmieten, stalacieten en travertijnen brengt. Een andere bezienswaardigheid in de omgeving zijn de knopenhuizen in het dorp Ormana, waarvan sommige zelfs meer dan 300 jaar oud zijn. Meer lezen..

Altınbeşik Grot Nationaal Park in Antalya

3. Olympos Beydağları Nationaal Park (Beydağları Sahil Milli Parkı)

Olympos Beydağları National Park, ook wel bekend als het Beydağları Beach National Park, is gelegen in Kemer. Het is bijna 35.000 hectare groot en herbergt oude steden verborgen in de bergen en interessant kalksteen en serpentijnachtige rotsformaties. Het is een zeer fascinerende plek om te bezoeken. Je kan oude steden bezoeken, zoals Phaselis en Olympos. Ook zijn er verschillende activiteiten te doen in Göynük Canyon, waaronder paragliding, bergbeklimmen, canyoning, kamperen en wandelen.

5 mooiste nationale parken in Antalya

4. Güllük Mountain Termessos Nationaal Park (Güllük Dağı Milli Parkı)

Het 6700 hectare grote Nationaal Park Gullük Mountain Termessos ligt op ongeveer 35 kilometer van het centrum van Antalya. Het hoogtepunt van het park is de berg Güllük in het hart van het nationale park, waar de goed bewaarde overblijfselen van de oude stad Termessos zich bevinden. Rond de oude stad kom je geologische formaties tegen zoals valleien, heuvels en diepe kloven. Het indrukwekkende berglandschap en de rijke flora en fauna met zeldzame soorten wilde dieren maken het nationaal park een prachtige plek voor een wandeling of een picknick.

5. Saklıkent Canyon Nationaal Park

Eigenlijk ligt het Saklıkent Canyon Nationaal Park in de provincie Mugla, maar het staat toch op ons lijstje vanwege de nabijheid en de natuurlijke schoonheid. Het park is vernoemd naar de 300 meter diepe Saklıkent Canyon, wat een van de belangrijkste attracties is in het zuidwesten van Turkije. Ontdek dit verborgen paradijs rijk aan pijnbomen en natuurlijke bronnen en bezoek de oude seden Tlos, Letoon en Xanthos. Activiteiten zoals raften, bergbeklimmen en wandelen zijn hier ook mogelijk. Saklıkent Canyon is een van de diepste canyons ter wereld met stroomversnellingen, ijskoud water, natuurlijke formaties, modderbaden en steile rotswanden die tot 700 meter de lucht in stijgen. Meer lezen..

saklikent canyon

BOEK NU JOUW EXCURSIE

SHARE

BERICHTEN DIE JE OOK LEUK VINDT

LAAT EEN REACTIE ACHTER