Köprülü Canyon in Antalya is een van de populairste attracties van de regio en verzamelt in de zomer elke dag honderden toeristen. Het is een verfrissende ervaring voor iedereen die op zoek is naar een beetje verkoeling en avontuur, want de plek staat vooral bekend om het raften op het wilde water. In dit artikel vind je alle informatie die je moet weten voordat je Köprülü Canyon bezoekt, inclusief tips over hoe je er komt, rondleidingen en andere leuke informatie.

Wat kun je doen in Köprülü Canyon in Antalya?

Raften is de meest populaire activiteit in Köprülü Canyon. Ben je niet zo van de actie, dan kun je ook de regio verkennen door te wandelen en de historische en natuurlijke textuur te ontdekken. Je moet zeker de stenen bruggen zien waar de naam van de canyon vandaan komt. Het is ook een geweldige plek om te paardrijden, deel te nemen aan safari’s en te kamperen.

Activiteiten en bezienswaardigheden in Köprülü Canyon:

  • De Oude Stad Selge: In het bovenste deel van het Köprülü Canyon Nationaal Park liggen de ruïnes van de oude stad Selge. Köprülü Canyon was de bron van leven voor deze oude stad. Om bij de ruïnes te komen, moet je de brug van Oluk oversteken en ongeveer 13 kilometer rijden naar boven. Hier vandaan heb je een prachtig uitzicht en kun je de Köprülü kloof bezoeken.
  • De brug van Oluk: Dit is een Romeinse brug bij de ingang van de kloof. Er wordt gedacht dat deze is gebouwd tijdens de 2e eeuw, tijdens de hoogtijdagen van de oude stad Selge. Vroeger heette de brug Eurymedon. Er is ook nog een andere brug in de buurt, dit is de Bügrüm brug. Het gebied hieromheen is ideaal om te picknicken.
  • Köprüçay: Dit is de rivier die door de canyon heen kronkelt. Net als alle andere beken in de regio is het water behoorlijk koud, de stromende watertemperatuur is ongeveer 9 graden op het deel dat het dichtste bij de canyon ligt. Hoever je weggaat van de bron, hoe warmer het water is, maar het zal er nooit hoger zijn dan een graad of 15. Heerlijk dus om af te koelen tijdens de warme zomermaanden.
  • Raften bij Köprüçay: Ben je op zoek naar avontuur, dan moet je zeker gaan raften op de Köprüçay rivier. Köprüçay organiseert acht maanden per jaar watersporten, waarbij ook verschillende excursiebedrijven raftingtours organiseren. Boten, peddels, reddingsvesten en helmen zijn aanwezig. De route is ongeveer 12 kilometer lang en bestaat uit verschillende moeilijkheidsgraden. Je past met ongeveer 8 tot 10 personen in één raftingboot, maar je kan ook kiezen voor een kajakboot, die biedt laats aan twee personen.
  • Jeepsafari in Köprülü Canyon: Er worden verschillende jeepsafaritochten georganiseerd om de dorpen in de omgeving op een avontuurlijke manier te verkennen. Jeep safari routes zijn meestal over onverharde wegen en bergachtig terrein.
  • Kamperen: Het Nationaal Park biedt een rustige plek om te kamperen aan de rivier, in de schaduw van de bomen. Ook, als je wil, zijn er bungalows aan de overs van Köprüçay. Toilet, warme douch en elektriciteit is aanwezig op de camping.

Toegang & Tours

  • Tickets: Toegang tot het nationaal park is gratis

  • Tours: Veel reisbureaus in Antalya organiseren dagelijkse excursies naar Köprülü Canyon. Dit is dan ook de gemakkelijkste manier om de canyon te bezoeken, zeker als je geen eigen vervoer hebt.

Manieren om in Köprülü Canyon te komen

Het Köprülü Canyon Nationaal Park ligt 63 kilometer ten noordwesten van Manavgat en 85 kilometer ten noordoosten van Antalya. Er zijn verschillende manieren om naar Köprülü Canyon te reizen:

Dagelijkse tours: Veel reisbureaus organiseren dagelijkse excursies naar Köprülü Canyon. Dit is de meest gemakkelijke manier om de kloof te verkennen en ook weer terug te keren naar jouw hotel als je geen eigen vervoer hebt. Bureaus die deze tours organiseren namelijk pendeldiensten vanuit Antalya, Side, Manavgat en Kemer aan.

Bus vanuit Antalya: Neem de bus naar Manavgat of Alanya en stap uit bij de Köprülü Canyon – Beşkonak. Vanaf het dorp Beşkonak neem je dan de minibus naar de kloof.

BOEK NU JOUW EXCURSIE

 

Geschiedenis van Köprülü Canyon

Het water wat door de Canyon heen stroomt is afkomstig uit het meer van Eğirdir. Er leven herten, berggeiten, beren, vossen, konijnen, marters en dassen in het Nationaal park. De rivier Kóprüçay staat bekend als het populairste gebied om te raften in Turkije, maar is ook beroemd om haar verse forel. In 1973 werd Köprülü Canyon uitgeroepen tot Nationaal Park. Het park heeft een oppervlakte van bijna 37.000 hectare!

Contact

SHARE

BERICHTEN DIE JE OOK LEUK VINDT

LAAT EEN REACTIE ACHTER