Neem de trein in Ankara, geniet van het prachtige uitzicht, om vervolgens in 24 uur tijd aan de andere kant van Turkije uit te komen. De Eastern Expres is tegenwoordig een van de populairste dingen om te doen als reiziger in Turkije, zeker in de winter. Het is een hele ervaring, waarbij het landschap per uur veranderd, je zal echt je ogen uitkijken. Het verkrijgen van een ticket is, door de toenemende populariteit, niet altijd gemakkelijk. Wij vertellen hier alles wat je over de Eastern Express moet weten en vooral hoe jij aan die fel begeerde tickets komt! Rij virtueel mee met onze reis met de Eastern Express.

Route

Ankara – Kırıkkale – Kayseri – Sivas – Erzincan – Erzurum – Kars is de route van de Eastern Express. In een 24 uur durende reis, leg je een totaal van 1933 kilometer af. Wanneer je Ankara verlaat, komen de enorme uitgestrekte steppen je tegemoet. De wegen van Kayseri en Sivas zal je afleggen in de nacht, om vervolgens vroeg in de ochtend aan te komen in Erzincan. Een ideaal fotomoment, langs beekjes en berghellingen, terwijl je naar de kronkelende wagons kan kijken.

Hoe lang onderweg?

Zoals je hierboven al kunt zien, zal je ongeveer 24 uur onderweg zijn. Vergelijk deze trein niet met een hogesnelheidstrein. Het is een nostalgische trein, die op het hoogtepunt net de 80 kilometer per uur aantikt. Een voordeel hiervan is wel dat je extra kunt genieten van de omgeving!

De tijden

Elke middag om 17:55 vertrekt de Eastern Express, ook wel bekend als de mooiste treinreis ter wereld, vanaf het station in Ankara. In 24 uur tijd kom je langs Kırıkkale, Kayseri, Sivas, Erzincan, Erzurum, om vervolgens te eindigen in een landschap van blakend witte sneeuw in Kars.

Wagon types

Covered bunk, pullman of een wagon-lit. Als je voor het eerst zo’n lange treinreis maakt, maak je vooral niet druk. Je hebt een aantal opties om uit te kiezen, afhankelijk hoeveel comfort je wil. Een wagon-lit is een slaapwagon en is de optie met het meeste comfort. Op een reis van 24 uur is een slaapwagon natuurlijk wel het lekkerste, waar je al liggend kan wegdommelen, terwijl je langs de meest prachtige landschappen gaat. Helaas is deze optie niet tot bijna niet beschikbaar en zal je echt veel moeite moeten doen om er een te vinden.. Een pullman zijn wagons met twee stoelen aan elke kant, wat natuurlijk ook prima is, maar wel de simpelste optie. Het voordeel hiervan is, dat de mogelijkheid om aan een ticket te komen veel groter is.

Beste tijd om te reizen

De mooiste ervaring met de Eastern Express, zal je hebben in de wintertijd. In december en januari is de reis heel erg populair, waardoor het ook moeilijker is om tickets te vinden. Wil je dus deze treinreis maken rondom deze periode, zorg dan dat je vroeg genoeg naar tickets begint te zoeken. Hoe? Daar komen we later nog op terug. Een andere optie is om rond april en mei te gaan, het voorjaar dus. Ontdek het prachtige, bloeiende landschap, die onder het smeltende sneeuw vandaan komt.

Hoe kom je aan tickets?

De meest prangende vraag wat dan nog over is, is hoe kom je aan tickets? Het verkrijgen van de tickets is op zich niet eens zo heel moeilijk, maar het vergt gewoon even wat tijd om de juiste tickets te vinden.

De treinreis wordt in ieder geval uitgevoerd door de TCDD, de Turkse NS. Hier kun je dus ook gewoon je tickets voor deze treinreis kopen. Download de app (App storeAndroid) is ons eerste advies. Wij zijn namelijk tot de conclusie gekomen dat het via de app makkelijker zoeken is én dat er via de app ook meer tickets zijn. Druk vervolgens op bilet al (tickets kopen) en vul de bestemming in: Ankara Gar als beginpunt, Kars als eindbestemming. Nu kan het zoeken echt beginnen, waarbij je gewoon elke datum aanklikt om te kijken of er beschikbare tickets zijn.

Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om de reis te maken met een reisorganisatie. Er zijn veel reisorganisaties in Turkije die de reis aanbieden als excursie. Dan hoef je niet meer apart op zoek naar een treinticket en de excursie zal je leiden langs alle hoogtepunten die je echt niet gemist mag hebben.

Wat te doen in Kars?

In de winter

Er wordt gezegd dat de populariteit van de Eastern Express in de winter enorm is toegenomen door de komst van het Sarıkamış Ski Resort. Een van de meest speciale ski resorts ter wereld. Een trip met de Eastern Express naar Kars om te gaan skiën, wat een perfecte wintervakantie! De winteractiviteiten in Kars beginnen op het moment van het bevriezen van Lake Çıldır. Vanaf dat moment vind je verschillende winteractiviteiten en festivals rondom de regio.

In de lente

Zoals gezegd, de winterperiode is gewoon de leukste periode om te reizen, zonder twijfel. Is dit voor jou geen mogelijkheid, dan is het voorjaar ook nog een mogelijkheid. Het ski resort hoef je dan uiteraard niet te bezoeken, maar er is in Kars ook nog genoeg te beleven. Het zien van de meest waardevolle overblijfselen van de geschiedenis, de oude stad Anı. het aanschouwen van het prachtige landschap tussen de enorme diversiteit bloemen en weelderige vlaktes. Je zal je ook in het voorjaar geen moment vervelen!

SHARE

BERICHTEN DIE JE OOK LEUK VINDT

LAAT EEN REACTIE ACHTER