De tentoonstelling ‘shoot and goal’ over de Turkse voetbalgeschiedenis neemt voetbalfans mee op een reis door de tijd en toont de meest iconische momenten uit de Turkse voetbalgeschiedenis.

De tentoonstelling, die gisteren werd geopend in het bijzijn van de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan, vertelt het verhaal van de gewortelde geschiedenis van voetbal in Turkije en onthult de lange, kleurrijke evolutie van de geliefde sport.

Archiefstukken met betrekking tot de geschiedenis van het voetbal, trofeeën gewonnen door Turkse voetbalclubs, hun eerste volksliederen, truien gedragen door oud-spelers, oude statuten, foto’s gemaakt tijdens wedstrijden en veel andere objecten zullen chronologisch worden tentoongesteld. Het bevat ook de eerste officiële documenten met betrekking tot het voetbal, evenals het gedenkschrift van de voetbalclubs Fenerbahçe en Karşıyaka ondertekend door Mustafa Kemal Atatüirk, de oprichter van de Turkse republiek.

De tentoonstelling heeft ook uitgebreid aandacht voor de carrière van Mustafa Denizli, Fatih Terim en Şenol Güneş en je vindt hier de UEFA Cup en Super Cup die gewonnen werd in 2000 door Galatasaray, de beker die Turkije kreeg toen zij derde werden tijdens het WK in 2002 en een gesigneerd foto van Pelé samen met Fenerbahçe president Faruk Ilgaz. Verder zie je er voetbalkleding en schoenen van een van de populairste keepers in de Turkse voetbalhistorie: Rüstü Reçber en is er uiteraard extra aandacht aan het Nationaal Geamputeerde Elftal, die afgelopen jaar weer wereldkampioen werd. Kortom de voetballiefhebber kan hier echt zijn hart ophalen.

De tentoonstelling is te zien tot 3 mei 2023 in het Presidential Exhibition Hall in Ankara.

Turkse voetbalgeschiedenis

SHARE

BERICHTEN DIE JE OOK LEUK VINDT

LAAT EEN REACTIE ACHTER