Turkije was al geliefde vanwege het milde klimaat, de prachtige natuur en het bijzonder cultureel erfgoed. Maar wist je ook dat Turkije een waar fietsparadijs is voor de liefhebbers? Wij hebben hieronder de 5 mooiste fietsroutes van Turkije op een rijtje gezet. Ze zijn niet alleen prachtig om te rijden, maar staan ook bekend om de fietsvriendelijke faciliteiten.

Openluchtmuseumroute | Cappadocië | Route Güvercinlikvallei – Göreme

Een van de mooiste bestemmingen in Turkije is Cappadocië. Heel toevallig is de regio ook een uitstekende fietsbestemming. Er zijn zeven aangelegde routes speciaal voor mountainbikers aangelegd. De route waar we het hier over hebben begint bij het Üçhisar-kasteel, die bekend staan om haar ongelooflijk panoramische uitzichten over heel Cappadocië. Vervolgens loopt het pad van de Güverncilik-vallei (Pigeon Valley) door het Göreme openluchtmuseum, de Meskendir-vallei en het dorp Çavuşin. De route is omringd door een rijke natuur en schilderachtige landschappen. Ontdek Cappadocië op de fiets vanuit een heel ander perspectief.

Fietsen in Turkije: Cappadocië fietsroute

Strandroute | Kemer | Lycian Way – Maden Beach

Eerder schreven we al over dat de Lycian Way een van de mooiste wandelroutes van Turkije is. De Lycian Way biedt meer dan twintig natuurlijke wonderen en je komt langs oude steden zoals Fethiye, Ölüdeniz, de Vlindervallei, Kabak Bay, Kalkan, Kaş, Kekova, Demra, Patara, Olympos, Çiralı en Göynük Canyon. De route van Lycian Way – Maden Beach kan ook perfect met de fiets worden afgelegd. Deze route ligt in de wijk Kemer in Antalya, Het is speciaal gemaakt voor mountainbikers en is een prachtig parcours van 18 kilometer lang dat 1.115 meter boven de zeespiegel uitsteekt. Het pad eindigt bij Maden Beach. een mediterrane schat met een scala aan activiteiten, zoals wandelen, zwemmen, duiken, fotografie en grotexcursies.

Fietsen in Turkije: Kemer fietsroute

Efeze | Izmir | Huis van de Maagd Maria – Efeze Route

Efeze dateert uit 6000 voor Christus en staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Het werd beschouwd als een van de zeven wonderen van de antieke wereld. Een bezoek aan dit gebied per fiets is weer een hele nieuwe ervaring. Deze indrukwekkende regio, waar ook de grootste tempel gewijd aan Artemis staat, beschikt over een mountainbike- en elektrische fietsroute. De fietsroute begint bij het Huis van de Maagd Maria, negen kilometer van Selçuk, en eindigt in de oude stad Efeze. Beginnend vanaf een hoogte van 414 meter en dalend tot 350 meter binnen vijf kilometer, neemt de route de fietser mee op een gedenkwaardige reis door de pagina’s van de geschiedenis. Van een heilig centrum van het christendom tot een van de belangrijkste steden uit de oudheid.

Izmir

Muğla | Köyceğiz – Ortaca – Dalaman route

In Muğla, het toeristische paradijs van Turkije, bieden de Köyceğiz – Ortaca – Dalaman routes, speciaal gemaakt voor elektrische fietsen en mountainbikes, een ontspannen rit te midden van de prachtige natuur. In 2018 waren 22 routes gepland onder Eco Trails, daarvan zijn er 15 bestemd voor mountainbikes en zeven voor elektrische fietsen. Het klimaat in het gebied maakt het mogelijk om deze route het hele jaar door te rijden. Er zijn begeleidingsborden opgesteld die voldoen aan de internationale normen. De route zelf begint in het centrum van het district Ortaca. Vervolgens loopt het langs de Dalaman-stroom, het Iztuzu-strand en het Sarıgerme-strand. De stranden zijn alle twee in bezit van de blauwe vlag en zijn belangrijke paaigebieden voor de Caretta Caretta-schildpadden.

Mugla fietsroute Turkije

Fietsen door Istanbul | De Europese zijbossenroute

Al eeuwenlang zijn bezoekers betoverd door deze opwindende stad waar Azië en Europa elkaar ontmoeten. Geliefd door de unieke locatie, het prachtige uitzicht op de Bosporus en de uitgestrekte natuur. Het huidige Istanbul valt op door haar geschiedenis, cultuur en oude en moderne kunst. Naast winkels en restaurants van wereldklasse, biedt deze immense stad ook speciale routes voor elektrische en racefietsen. Gelegen in de bossen aan de Europese kant ligt de Europese zijbossenroute. De paden omarmen de Anatolische en Europese kustlijn langs het glinsterende water van de Bosporus. De route volgt de Europese oevers van de Bosporus tot het bos van Belgrado. Fietsen door Istanbul geeft je als toerist een heel nieuw, maar ontzettend gaaf perspectief op Istanbul.

fietsroutes Turkije Istanbul route

SHARE

BERICHTEN DIE JE OOK LEUK VINDT

LAAT EEN REACTIE ACHTER