De Lycian Way is een wandelroute aan de zuidkust van Turkije, in de oude regio Lycië. De wandelroute bevindt zich tussen Fethiye en Antalya en is een van de ’s werelds langste afstandswandelingen en is ruim 500 kilometer lang. Het wordt een wandeling om nooit te vergeten met een magische mix van geschiedenis, natuur en prachtige uitzichten over zee. Ben jij niet zo’n ervaren wandelaar, maar wil jij deze ervaring wel een keer mee maken? Goed nieuws! Dit hele artikel is speciaal geschreven voor de beginner. Trek je wandelschoenen maar vast aan!

Waar ligt de Lycian Way?

De Lycian Way is in totaal 535 kilometer lang en loopt van Ovacık in Ölüdeniz tot Hisarçandır in Antalya. De volledige wandelroute brengt je langs de mooiste natuurlijke schoonheden zoals Fethiye, Ölüdeniz, Butterfly Valley, Kabak Bay en Patara, een van ’s werelds langste stranden. De mooie plekken Kalkan, Kas, Kekova, Demre en Finike liggen ook langs de route. Het pad volgt de kustlijn van de Middellandse Zee, kronkelend over steile hellingen en door stranden, havens, plateaus en bossen.

Waar te beginnen?

Als beginner wil je natuurlijk wel met een goede voorbereiding van start gaan en dan is de belangrijkste vraagt: ‘Waar begin je?’ Zoals gezegd, de Lycian Way ligt tussen Ölüdeniz en Antalya in. In principe kun je op elk punt van de route beginnen. Wil je de hele route lopen, dan zal je zo’n 25 tot 40 dagen moeten uittrekken en zelf moeten beslissen of je in het westen of het oosten start. Even realistisch bekeken, voor beginners is dit onmogelijk. Welke routes je dan wel kunt lopen, dat vind je hier onderaan het artikel.

Lycian Way

De beste periode voor het wandelen van de Lycian Way

Dankzij het milde mediterrane klimaat, zijn winters hier nooit heel erg koud. De zomermaanden daarentegen kunnen wel weer verschrikkelijk heet zijn, eigenlijk te heet om lekker te kunnen wandelen. De lente en de herfst zijn gewoon de mooiste periodes, waarbij voor ons de herfst er echt wel bovenuit springt. In oktober en november is het weer perfect voor zowel wandelen als sightseeing, genieten van de oude steden langs de route, de natuur en het kijken naar de sterren tijdens het kamperen.

Wat neem je mee?

Het meenemen van de nuttige en noodzakelijke dingen, maakt je reis een stuk comfortabeler. We kunnen je wel een beetje advies geven, maar alles valt en staat natuurlijk welke reisplannen je in gedachte hebt. Wil je graag kamperen langs de Lycian Way, dan moet je zorgen voor campingspullen. Verblijf je liever in een hotel, dan moet je bijvoorbeeld persoonlijke verzorgingsproducten niet vergeten. Het belangrijkste is, zorg in ieder geval dat je altijd jouw reisdocumenten, medicijnen en genoeg water bij je hebt.

Items die nuttig zijn om mee te nemen:

 • Comfortabele, waterdichte wandelschoenen met enkelsteun
 • Duurzame broeken, korte broeken en slippers
 • Een shirt en/of jas met lange mouwen
 • Een lichte regenjas
 • Voldoende sokken, ondergoed, T-shirts, badkleding en een handdoek
 • EHBO-doos
 • Waterfles
 • Zonnebrand
 • Zonnebril
 • Zakmes
 • Zaklamp
 • Powerbank
 • Aanstekers/lucifers
 • Kaart/kompas/GPS-apparaat

Waar moet je op letten?

Water is essentieel bij het wandelen van de Lycian Way, omdat je niet altijd toegang hebt tot een waterbron. Zorg dus altijd voor voldoende water en check dit ook echt voor dat je vertrekt. Controleer ook of de overnachtingsplekken die je in gedachte hebt, wel open zijn. Afhankelijk van de route, kun je overnachten in hostels of motels. De mooiste ervaring is natuurlijk, als het lukt, om te kunnen overnachten bij een dorpeling in huis. Langs de Lycian Way vind je ook enorm veel kampeerplekken. Probeer minstens twee uur voor zonsondergang deze plek te bereiken, controleer ook of daar een waterbron aanwezig is en kampeer, indien mogelijk, op een plek waar de tenten al voor je klaar staan. Dan hoef je ook geen kampeerspullen mee te nemen en dat scheelt toch alweer wat kilootjes bagage.

4 routes voor beginners

Ovacik – Faralya

Deze route is 12 kilometer lang, waarbij 800 meter lange klim in het begin nog best wel een uitdaging kan zijn, maar de rest van de route is makkelijk en uitermate geschikt voor beginners.

Inpinar – Patara

Een makkelijk 16 kilometer lange route met accommodaties en waterfaciliteiten. Volg de sporen van het water en eindig bij het unieke Patara-strand.

Susuz – Kas

Deze route, waarbij je voornamelijk afdaalt, is 20 kilometer lang. Deze is wat pittiger dan de voorgaande routes, maar ook echt wel te doen. Het pad leidt je door Kas en biedt een prachtig uitzicht. Echt de moeite waard!

Your Content Goes Here

Mavikent – Gelidonya Lighthouse

Een makkelijke route van 15 kilometer lang met accommodaties en watervoorzieningen. Deze route zorgt ervoor dat je een van de mooiste plekken van de Lycian Way bereikt, de Gelidonya-vuurtoren. Wij beloven dat dit een hoogtepunt van alle routes gaat zijn!

SHARE

BERICHTEN DIE JE OOK LEUK VINDT

LAAT EEN REACTIE ACHTER